Lul, lul, rokken går...

I dag var en af de der dage, hvor tiden står stille. Elvira og jeg er alene hjemme, så vi startede langsomt op med en lørdag morgen i sofaen. Den slags morgen med kaffe og tegnefilm, computeren i skødet og en verden for vores fødder. Vi greb den, verdenen og vente snuden sydvest over. Mod Gisselfeld Kloster, der for gud ved hvilken gang, holder Bondens Marked. Jeg har været der et par gange før (Bondens Marked), og det har altid været hyggeligt, men ikke så stort. Efterhånden er det dog blevet ret fint. Lokalt og så alligevel ikke.

Rokken går... (her er det Else fra Klintemarksgård i Herlufmagle)

Jeg er en sucker for den slags... Jeg kan gå time efter time og falde i staver over uld, syltetøj og nyslynget honning. Der er noget ægte, noget ekstra lækkert over de her hjemmegjorte ting. En af dagens fine oplevelser var, at Elvira kunne opleve en rigtig rok i aktion. Den måtte vi vende tilbage til flere gange. Imens kunne moren savle over de skønne fåreskind.

Jeg har, siden pigerne var nyfødte, sunget vuggevisen "Spurven sidder stum bag kvist" for dem, når de skal sove, ligesom jeg selv har fået den ind med med ske. Teksten rummer for mig den melankoli, som også er en side af mig selv. Samtidigt med at den er så fuld af kærlighed. Og så har jeg altid elsket den fine beskrivelse af livet på landet i starten af det 20. århundrede. Måske har den endda været med til at lægge de første kim til min kulturhistoriske nerve... Lyt til den her: http://www.youtube.com/watch?v=X0h7q7nHkPs

En anden mindeværdig oplevelse var Kulsvigerlaugets pandekager med bacon og tyttebær... OMG... Hvorfor har jeg ikke tænkt på den slags før? Bacon i pandekager. Det er bare så win-win... Og så var det helt enormt hyggeligt med alle de fine ældre herrer i fuld kostume og med gang i panderne.

Årets pandekagebod Årets pandekagebod

De fine kulsviere De fine kulsviere

Efterårsidyl bliver kun skønnere af pandekager med bacon! Efterårsidyl bliver kun skønnere af pandekager med bacon!

Dagens hurraoplevelse var, da jeg stødte på boden fra Mercurialis der producerer og forhandler biodynamiske lægeplanter (hvad mere kan en urtegal kone ønske sig???). Det viste sig, at de dyrker echinacea angustifolia (smalbladet solhat) - den version af solhat der har de bedste egenskaber til brug for plantemedicin, og netop angustifoliaen har jeg ikke kunne opdrive nogen andre steder. Men jeg kunne da bare komme forbi, så ville han grave et par planter op til mig! Yes sir! Så fedt...

Jeg bruger rigtig meget echinacea, og løsningen har indtil nu været at bestille det hjem i 1/2 l. flasker fra England, men det er jo en bekostelig affære, så nu kan jeg endelig komme til at lave min egen tinktur! Jeg kan slet ikke vente med at komme ud og besøge dem og gå amok i deres planter. Forhåbentligt kan jeg så også få hjertespand og kongelys hjem til haven.

Mercurialis' hyggelige bod Mercurialis' spændende bod

Lone "Landmand"  med lækre smagsprøver til gæsterne Lone "Landmand" med lækre smagsprøver til gæsterne

Dagens hyggelige oplevelse var muligheden for at hilse på Lone Landmand, hvis blog "Beretninger fra et autentisk landbrug", jeg har fulgt sådan lidt on and off i et par år. Lone skriver levende om mad og dyrevelfærd og tager nogle skønne, ægte billeder. Jeg kan varmt anbefale et besøg i hendes retning.

Vi afsluttede dagen med et besøg i Gisselfelds skønne orangeri "Paradehuset". Det blev en sanselig oplevelse for både mor og barn, mens vi gik på opdagelse blandt alle de mange eksotiske planter og spændende opsætninger. Vi blev så fint budt velkommen af forpagter og havearkitekt Stig Lauritsen (kendt fra TV2's haveprogrammer, selvom jeg husker ham bedst fra den allerførste - eller var det den anden - sæson af Robinson Ekspeditionen). Så yes, yes, et dryp af reality til os...

Inden vi gik, kunne jeg dog ikke dy mig og MÅTTE have et fint lille pileflettet fuglehus med hjem til fodertræet. Jeg har længe sukket efter netop denne model, så det var en skøn følelse endelig at kunne tage det med mig hjem. Så stemningsfuldt og smukt. Og allerede hængt op og fyldt med fuglegodter.

Eksotiske planter fra eventyrenes verden Eksotiske planter fra eventyrenes verden

Det skønneste fuglehus Det skønneste fuglehus

Smukke omgivelser... Smukke omgivelser...

Gode minder fra en dejlig dag...

Kategorier

4 kommentarer

Birgit Hestrøm
 

Kære Maria Åh hvor jeg nød dette indlæg....tag mig med næste gang. Knus mor
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Jaaa, det vil vi gerne... :-)
Læs mere
Læs mindre
Livsglimt
 

Tak for "turen". Det ser virkelig hyggeligt ud. Jeg holder også af den slags steder.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Selv tak... Ja, hvis jeg ikke havde haft Elvira med, kunne jeg nok have brugt det meste af dagen der... :-)
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar