Foredrag

Det er muligt at booke mig til forskellige foredrag om naturens kraft

og den moderne, nordiske shamanisme.


 Kontakt mig på info@hyldemorshave.dk eller tlf: 92 43 30 73 for yderligere information og priser.


Husapotekets hemmeligheder

Som kvinder, mødre og helbredere har vi til alle tider kendt til planternes lægende kraft. Vi har vidst, hvilken urt der voksede hvor, og hvad den gjorde af godt mod alle de små og store gener, som et menneskeliv byder på.

I dag har mange af os glemt denne viden. Vi har oplevet et dannelsestab, hvor vi har mistet en grundlæggende viden om naturen og dens sundhedsfremmende gaver.

Vi læner os op ad lægevidenskaben og ellers shopper vi amok i kosttilskud. Piller, olier, the og kapsler med navne, vi ikke aner, hvad betyder.

Men det kan være meget mere enkelt. De tilskud, vi har brug for, er som regel i de urter og planter, som gror i vores egen baghave.

Få de bedste råd fra den kloge koges eget medicinskab, når Hyldemor tager os med på en rejse ind i de algode planters evne til at helbrede, lindre og styrke sundheden for helt almindelige, moderne mennesker.

Om:

Maria Lisette Jacobsen, kendt som den nordiske shaman Hyldemor fra DR2-dokumentaren Heksen, Hedningen og Hyldemor, udmærker sig ved sin ligefremme, levende og inspirerende formidling af urtemedicin og naturspiritualitet.

Som uddannet arkæolog og med en fortid i museumsbranchen er hun i dag kvinden bag den succesrige kursusvirksomhed Hyldemors Have. Hun har tusindvis af følgere på Instagram, Facebook og YouTube, hvor hun dagligt inspirerer og videregiver sin viden om helbredende urter, en hverdag i takt med årstidernes skiften og sit enestående liv som moderne, klog kone.I takt med urtiden

Foredraget “I takt med urtiden” handler om hvordan årstidernes gang viser dig vejen til et liv i større harmoni med dine længsler og drømme. Hør hvordan du ved at følge årshjulet kan finde tilbage til naturens kraft og et enklere liv, og hvad det kan betyde for et moderne menneske at spejle sig i og følge naturens eget kredsløb, for at opnå en større harmoni i vores liv og hverdag ved at få styrket forbindelsen til naturen – finde ”hjem”, falde til ro og være tilfredse.

Og på den måde kan vi komme nærmere opfyldelsen af ønsket om at leve i pagt med naturen i overensstemmelse med den – i vort samfunds kollektive længsel efter jorden – og det enkle liv. Maria vil give dig eksempler fra sit eget liv og give en mere generel introduktion til shamanisme og naturarbejde i dag.Kalder planterne også på dig?

Marias hverdag er fuld af jord og gamle myter. Hun har altid haft en stor forkærlighed for naturvisdom, helbredelse og plantekraft, og lægeplanter og magiske urter har altid været en del af hendes liv. Som barn på det subtile, eksperimenterende plan, men som voksen som en bestandig del af den måde, som hun går til livets små og store udfordringer på.

Tidligt i sit voksne liv, begyndte hun at beskæftige sig med moderne shamanisme, hvis primære fokus handler om FORBINDELSE til naturen og det er på den vej; den kloge kones, shamanens og helbrederens, at hun søger råd, vejledning, helbredelse og livskraft – både til sig selv og til andre.

For Maria er det shamanistiske arbejde blevet en spirituel vej. En forståelse for den jord, som hun hver dag betræder og for den verden som vi fødes, lever og dør i. Arbejdet med naturen er blevet essentielt for hende, bevidstheden og følelsen af at indtage sin plads på jorden, hvor den vigtigste drivkraft er være med til at give kraften for helbredelse tilbage i hænderne på folket selv.

Så med bevidstheden om det ansvar der hviler på Maria som et af jordens børn, forpligtiget til at give viden videre, fortæller hun om livet med planternes væsen. Om det sidste hus i landsbyen. Midt mellem indmarken og udmarken, den gamle og den nye verden. I en kreds af nysgerrige plantelærlinge, der alle sammen længes efter jorden, mens vi lytter til planternes hvisken.

Kalder planterne også på dig ? Og er du klar til at lytte?
Så tag med os ind i urtiden, hvor vi genfinder tabt viden og lærer igen at blive helbredere i egen have (altan eller urtepotte)!Vølven og shamanen

En introduktion til nordisk shamanisme, vølven og shamankunsten i dagGå mørket i mødet

Mørket der svøber sig om os, når vi træder igennem vinterens port, er et ældgammelt ur-mørke. Det synger til vores sjæl, at det er tid til at gå langsomt. At det er tid til at hvile, lade op og restituere. Tid til at næres og styrkes. Men det fortæller også om skaberkraften, for mørket er myternes land. Mørke er det frugtbare ophav til livets begyndelse. Mørke er potentiale.  Og en fantastisk og nødvendig del af livets kredsløb.

Når vi kommer til årets mørke måneder, er vi i den industrialiserede verden vant til blot at tænde mere lys og fortsætte i samme tempo som før. Unaturligt og stridsomt for vores kroppe. Træder vi i stedet ud af lyskredsen og lytter til naturens visdom; ser træerne slippe deres blade og samle deres kraft i rødderne. Så bliver vi mere opmærkesomme på naturens eget væsen; den oprindelige kraft, og så fortæller solens lys og nattens mørke selv om behovet for at drosle ned. Om behovet for ro og for at styrke hver eneste lille celle i vores krop.

Maria Lisette Jacobsen fra Hyldemors Have vil denne aften fortælle om vintermørket og hvordan vi kan møde det som en ven og vejleder og vi ser på, hvordan vi ved at følge naturens gang, kan blive “genindsat” i det store kredsløb og skabe mere harmoni i vores levede liv.