Et gastronomisk guldkorn i provinsen...

Indrømmet! - Jeg kommer ikke særlig meget ud. Altså "ud" forstået på den måde, hvor der er dug på bordet og man spiser pænt med kniv og gaffel. Derfor kunne nogen måske finde på at mene, at min referenceramme ikke er særlig stor. Nuvel. Måske har "de" ret.

Men når det så er sagt, så har jeg en rigtig god intuition - eller skal vi sige, sanselige receptorer. Og når jeg kommer ind et sted, hvor tingene bare spiller, hvor man, selv når "man" er "jeg" (og dermed altid føler sig lidt akavet, strittende og "udenfor", når jeg kommer nye steder), straks føler sig velkommen, set og rigtig veltilpas - ja, så kan jeg sgu' godt mærke det!

image_6

Og sådan et sted var vi forleden. Sjældent har jeg oplevet en sådan "down to earth" (skønneste fordanskning) stemning - uden spor af højrøvet, fancy pancy, københavner-agtig-vi-har-bare-åbnet-sådan-en-smart-restaurant-i-provinsen-attitude. Jeg taler selvfølgelig om tilløbsstykket "LOKAL KÆRLIGHED" på havnen i Rødvig. Nys åbnet sidst i juni. Indehaverne Martin "Guf" Becker Rassmussen og Line Udby (og so sorry, men jeg kommer jo som sagt ikke særlig meget ud - og min tv-tid er begrænset til Game of Thrones og Nyhederne), som så vidt jeg kan læse mig frem til, har gjort det godt på Vesterbro og på TV.

Nu gør de det så rigtigt godt på Stevns! I de mest cozy omgivelser der emmer af gamle søulke og røverhistorier, men samtidigt også af en kærlighedsaffære med mad, der formår at skinne igennem, når maden ender på min tallerken og helt ind i hjertet!

Der er en ung og glødende atmosfære, der i bedste tv-stil lader gæsterne følge med i køkkenet, når retterne bliver tilberedt og sendt ud til bordene. Tjenerne var en anelse usikre, men det hele fremstod så upoleret og smilende, at det ikke betød det fjerneste - vi følte os velkomne og omfavnede ( favnede om ) af den gode stemning.

Martin "Guf" og en svært tilfreds håndværker Martin "Guf" og et svært tilfreds håndværker

Og maden, well well, et afsnit for sig. For maden er selvfølgelig den vigtigste del af konceptet "Lokal kærlighed". De serverer nemlig ikke blot mad, men mad med historie - med oplevelse - med et helt lille eventyr om hver ret. Om de danske lokale skatte; om Møn-is, Fejø-laks og "hvor-var-det-nu-grisen-kom-fra"... Ifølge dem selv er det planen at 70-80% af råvarerne skal komme fra lokale producenter. Thumbs up sgu' - vi vil så gerne holde gang i lille Dannevang!

Fejø-laksen vi fik til forret er der intet billede af - vi nåede det simpelthen ikke, før vi havde ædt rub og stub! Til gengæld må du stole på, at den fik mig til at drømme om sommeraftener på stranden med bare tæer og sommerkjoler. Om kølig hvidvin og solnedgangshår. Mens vi ventede, var der ditto skønt brød med olie fra Hellested - jeg tror det var raps, men hvem ved... Det smagte som flydende guld og gav mig julelys i øjnene!

Nu er restauranten jo indrettet i et gammelt skibsværft, så jeg gik fiskelinen ud, og valgte bagt torsk til hovedret med diverse grønt fra Klippinge. Lækkert, blidt og en fryd for øjet. Håndværkeren min, oplevede at kysse himlen med sit langtidsstegte spidsbryst - jeg måtte nærmest binde ham til stolen for ikke at løbe op og kramme kokkene!

Aftenens elverdrys kom iført rabarbergrød og Møn-is - en sand skærsommernatsdrøm... Hvis jeg kunne, havde jeg slikket tallerkenen... Just for the record. Vi toppede det hele med en kop kaffe til at falde ned på, oven på den sublime madoplevelse. Og her er måske mit eneste lille skår i (koppen) glæden; kaffen og præsentationen ligeså kunne bruge lidt finpudsning. Men mon ik' det kommer hen ad vejen...

Bagt torsk Bagt torsk på mormors tallerkener

 

Spidsbryst Spidsbryst

Rabarberdrømmen Rabarberdrømmen

Vi afleverede ca. 750 kr. alt i alt for tre retter, to øl, et glas hvidvin og to kopper kaffe. Helt rimeligt, i den lidt høje ende af billigt. Er man til mere billig-billig, kan man også hente de skønneste fish n' chips indpakket i lokale aviser (bliver det meget større?) og vil man bare kigge ind, har de minsandten også åbnet ishus, hvor du kan smæske dig i den føromtalte Møn-is til englene synger - og så glemte jeg vist endda at fortælle, at der også er fiskebutik med eget røgeri!

Vi nød ærligt og redeligt aftenen uden afkom, men det havde bestemt ikke være umuligt at have haft dem med. Den lækre mad var måske en kende for rustik, men de ville falde i svime over fiskefilet'er og "poms", er jeg sikker op. Så dermed - mine allervarmeste anbefalinger til dette nyfundne lille lokale guldkorn i provinsen! image0254

Kategorier

2 kommentarer

E
 

Sådan!! Sikke en beskrivelse!! Skal prøves Super mange tak til Chrisse og A Kh/// E
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

God fornøjelse! ;-)
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar