Jeg er landet ved Havet...20140707-182941-66581327.jpgSommerferie. Vesterhavet. Fred. - lyder det som duften af barndom? Det er det. Min i hvertfald. Jeg falder til ro ved lyden af havet. Duften af Fyr. Og lyng. Et stille kop dansk morgen på terrassen, men resten af verden sover. En morgenhilsen. En bevidsthed.

Sidder med min kaffe og spekulerer på, hvorfor det her scenarie er så svært derhjemme. At sidde 10 min i ro. Bare være.

Jeg læser Andreas bog "Og den store flugt". Den får mig også til at spekulere. Over livet. Og over vores givne spilleregler. Hun skriver, at man ikke tager så drastiske valg, som at flygte til de svenske skove, når man er komfortabel. Hun har sikkert ret. Det gør man nok ikke. Vi har det komfortabelt. Jeg bliver nok aldrig revolutionær, men derfor kan jeg alligevel godt drømme om "noget andet" og "noget mere". At gøre sig fri af hamsterhjulets lænker. At blive boheme med hovedet i himlen. Men jeg er komfortabel. Pakket godt ind i vat og gæld. Hvad mere kan man ønske sig?

Jeg plukker røllike og laver tinkturer. Vi taler om livet. Langt og længe. Jeg ser på svalerne.

Jeg betragter en snegl med hus på ryggen der, intetanende om verdenssituationen, forsøger at presse sig igennem to gulvplanker på træterrassen. (Jeg kender fornemmelsen). Før den uanfægtet af sin fiasko fortsætter livet ud mod friheden i det grønne. - hvem der bare var en lille snegl...

Børnene og Michael sjipper. De bliver bedre for hver dag. Han er vedholdende, er han.

Jeg smiler. Jeg har pakket "fornuftigt" - til mindst 14 dage med regn og rusk. Virkeligheden er 7 dage med sol og mindst 20 grader. Hvornår lærer jeg det? At tage livet som det kommer. At holde op med at helgardere. Worst case scenario. Trække vejret og bare tage imod?

Jeg steger kæmpestore rødspættefileter fra Bork Havn. Vi var der idag. I Vikingehavnen. Fint arbejde. Altså når jeg tager den faglige kasket på. Gik amok i museumsbutikken. As always. Fik dårlig samvittighed bagefter. As always. Jeg købte rav. Bare fordi. Jeg elsker rav. Solen indkapslet i fast form.

Det er sommer. Jeg ved det bare...

20140707-182205-66125935.jpg

Kategorier

4 kommentarer

Birgit
 

Skønt.............og hilsen fra Olde og mormor
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Tak. Ja. Virkelig skønt.
Læs mere
Læs mindre
Ferien – og DEN STORE FLUGT… | Hyldemors Have
 

[…] og de mest fantastiske solnedgange. Mest læse. Jeg er grebet. Jeg læser som nævnt i forrige indlæg “og DEN STORE FLUGT” af Andrea Hejlskov. Om hvad der sker når en moderne dansk […]
Læs mere
Læs mindre
På plads i hamsterhjulet… | Hyldemors Have
 

[…] solopgang. At der er tid i mit liv til at værdsætte den slags oplevelser. At frigøre mig fra hamsterhjulet, som slavebinder mig til et liv, som jeg i virkeligheden ikke lever og ånder […]
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar