Jorden Synger - lytter du?"Hvad er det egentlig du laver?"

Det spørgsmål møder jeg ofte, når snakken rundt om frokostbordet ind i mellem lander på de mere dybe emner, som f.eks. det der med spiritualitet, tro eller eksistentialisme (her må jeg så lige indføje, at "ofte" måske så nok er en let overdrivelse, for det meste af tiden snakker vi om kage eller om amerikanske tv-serier)...

Men ja, når det så sker, så er det faktisk ret tit svært for mig at forklare. For jeg "laver" jo ikke noget. Det er mere sådan som jeg opfatter verden og livet omkring mig. Forståelsen af at alting er besjælet. At Jorden under mine fødder bærer mig hver dag. At den høje, gamle Birk i min have kan give sit besyv med, når jeg beder om hendes råd. Vi kalder det shamanisme, fordi vi mangler et bedre ord.

"Du er sgu' mærkelig" - er som regel så den næste kommentar. Og ja, det er jeg sgu' nok. Men jeg trives med det. For det gør mig hel. Nogen gange får jeg dog også andre mere interesserede spørgsmål, som "hvorfor, hvordan og hvor jeg kan læse om det?" - og så er det jo, at det er ret så smukt, at jeg kan henvise direkte til hestens mule.

For min egen lærdom har jeg i høj grad erhvervet mig gennem kurser og personlige stævnemøder med skovens væsner, men der findes en bog, der så ganske fint lukker mysteriet op, side for side, og giver konkrete anvisninger til de første skridt, som man kan tage på vej ud af Midgaard. Til udmarken hvor alfer og jætter regerer.

Der er hjælp at hente til at fejre de gamle sol-højtider, solhvervsfesterne. Til hvordan du skaber rammerne for dine egne first encounters med den verden, der ligger lige uden for dit vindue, men som du måske aldrig rigtig har mødt. Det er selvfølgelig i Jorden Synger - Naturens kraft og nordiske rødder af Annette Høst.

Den hjælper dig på vej til at lære om den trosverden, der formede livet for vores forfædre og -mødre. Om hvordan man gør det anvendeligt i vores hverdag. Og om hvordan man stikker tæerne ned i mulden og mærke livet på en helt ny måde. Og den hjælper dig  til at lære om Valborgsaften eller Allehelgen eller mange af andre gamle traditioner, vi for længst har glemt eller aldrig har lært at kende.

Jeg tager den stadig selv frem nu og da, når jeg lige har brug for en retning på et spørgsmål eller hjælp til at finde ny litteratur, for der er den mest formidable litteraturliste indeholdende så mange titler inden for emner som tro, tradition, nordiske myter, indianske og sibiriske traditioner, naturmøder og kloge mænd og koner.

Den har 9 år på bagen i år, men den er netop blevet genudgivet, så den kan komme ud og virke hos os der alle vandrer som børn af Jorden med længslen i hjertet og solskin i øjet...

Så vil du vide hvad jeg "laver" - så har du her en håndbog for urtespirer, kloge frøkener og unge herre, modne æbler og krogede træer!

8799762903

Den kan bl.a. købes hos Arnold Busck og Bog & Mystik

Annette Høst kan du læse meget mere om på hendes egen website.Min skovmor, Annette... Min skovmor, Annette...

Kategorier

5 kommentarer

Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk
 

He, he. Det kan være jeg skal prøve at læse den. Min far mener, at jeg er ved at udvikle mig til en "klog kone" ;-) Du kender vel også Niels Stokholm og filmen "Så meget godt i vente", selv om det ikke lige er den nordiske mytologis fundament, som sådan den bygger på, så er hans sammenhørighedsfølelse med naturen ikke helt ulig noget af det du nævner.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hehe, det er vist ingen skade at være sætte "klog" og "kone" i samme sætning! Jeg har ikke set filmen endnu, jeg blev lidt demotiveret af en anmeldelse der beklagede, at den gamle bonde gav op. Så jeg har den til gode endnu.
Læs mere
Læs mindre
Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk/
 

Den gamle bonde har da slet ikke givet op! Bare til orientering :-) Den anmelder må vist have sovet under filmen.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Nå okay, det lyder godt. Så må jeg hellere få den set!
Læs mere
Læs mindre
Længslen efter urtid… | Hyldemors Have
 

[…] Vil du vide mere om, hvordan du selv kan træde dybere og søge mere i de gamle naturnære traditioner, vil jeg anbefale dig at læse mere her på siden – se bl.a. også mine forskellige kurser HER. Vil du til bøgerne, skal du kigge nærmere på Annette Høsts bog “Jorden Synger – Naturens kraft og nordiske rødder” – se mere HER. […]
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar