I dag har jeg været sådan en mor -

Græs, skyer og skibssætninger... Græs, skyer og skibssætninger...

Sådan en mor der ligger ned i græsset og kigger op i skyerne, mens ungerne leger. . . Det var stort. Nyt. Det rørte mig. Jeg vil prøve det noget mere. Jeg vil være ligeglad med alle to-do-listerne. Jeg vil bare være... Lige der. Måske var det en ekstra ladet følelse. At ligge der i midten af en rekonstruktion af en ældgammel skibssætning. At ligge der lige midt i kraftens centrum. Jeg følte mig hel. Meningsfuld. Som om at hele verden drejede præcis om min akse.

Jeg følte mig lykkelig. Fri. Som om jeg havde tappet ind på den store universelle kilde af flow... Det eneste der betød noget som helst var at ligge lige der. At kigge op i skyerne. Kigge ud i verdensrummet. At vide at Elvira skråsikkert sprang fra sten til sten. At vide at hvis hun faldt ned, så var det sådan. Det gjorde hun ikke. Selvfølgelig.

Sikker som en bjergged Sikker som en bjergged

Der er noget fantastisk med de ekstra dage, som vi ind i mellem får forærende. De der fridage, hvor impulsive ideer giver de mest berigende oplevelser. Som en dag som i dag.

Det var jo egentlig "bare" en ekstra fridag. En dag hvor jeg kunne have stresset rundt og prøvet at få bund i bunkerne, luge køkkenhaven der allerede er ved at gå til modangreb, bekæmpe vasketøjet eller bare finde på et eller andet projekt for at bekrige mig selv og min indre restlessness... Men det skete ikke.

Håndværkeren havde planer, og Alrune er sendt på spejdertur, så pludselig blev dagens vejrudsigt serveret på et sølvfad. Elvira var ikke sen til at springe med på min ide om at tage årets første tur til Sagnlandet i Lejre. Så kursen var lagt. Der er intet sted i verden så dejligt som Lejre.

Jeg er vokset op med Lejre som en del af min sjæl. Nogle af mine bedste barndomsminder kommer derfra. Den tryghed jeg føler der, er som at finde hjem. Blandt den eventyrligt smukke natur, blandt jernalderhuse og vikinger. At sidde på bænken i Potteriet hos Marianne og Inger.  Til endnu en snak om "kan du huske den gang med Hugin og Munin (klubben)"... At se Jabke svinge træsleven over endnu et hold skolebørn der gør store øjne, mens de lytter til de gamle historier. Lejre giver plads til de særlige børn.

Til de børn der lader tankerne flyve, som længes til andre tider, som higer efter viden, efter langsomt liv og oplevelser helt udover hvad der fåes i en nintendo eller i "Legejunglen". Det rum der skabes til disse børn, det fylder stadig mit hjerte. Herude hvor myterne lever. Hvor ånderne kommer helt tæt på.

Så vellykket at jeg tror ånderne er her... Så vellykket at jeg tror ånderne er her...

Offermosen Offermosen

Måske var det solen. Freden. Det kendte. Det trygge. Landet for længe siden. Jeg ved ikke helt hvad det egentlig skyldtes. Men min dag i dag har virkelig været fabelagtig. Elvira og jeg har haft tid. Tid til at nyde, sanse, være. Til at forenes i glæder over det helt små. Som formen på en sky. Lyden af en vibe. Følelsen af fugtig ler mellem hænderne.

Duften af bål, den bløde vuggen af stammebåden på "åbent" vand. En klapsammen på bænken, mens vi venter på hestevognen. Taknemmelighed og lykke. Tak til Lejre for at sætte rammen - og tak til livet for at vise mig, hvad jeg skal sigte efter...

Elvira udfordrer danselabyrinten Elvira udfordrer danselabyrinten

Lykke er at fare vild i Harpestrengs Have Lykke er at fare vild i Harpestrengs Have

De hvideste fødder ser dagens lys

Mad må der til... Happiness in af horse carriage...

Kategorier

6 kommentarer

Maria
 

Ahhh. Hvor dejligt ! Jeg knuselsker også når det lykkedes mig, at slænge mig selv ned og bare være uden lister og gøremål og tusinde tanker myldrende overalt. Lejre - fedt sted lyder det til. Jeg har ikke været der, men det må jeg komme engang tror jeg. Det lyder helt og aldeles magisk, og som et godt sted at finde hjem. Hurra for din dag Maria ! KH M.
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Taaaak, ja... Det var virkelig en skøn dag. Ikke mindst fordi mindsteynglen også bare artede sig, uden umulige psykotiske flitsbueanfald. En helt igennem underskøn dag! ;-) Ja, kom til Sjælland og tag i Lejre, og kom forbi og drik kaffe! ;-) KH
Læs mere
Læs mindre
Birgitte B
 

Lejre er et magisk sted - og heldigvis findes der andre magiske steder rundt omkring. Det vigtigste er jo at huske at tage sig tiden til at gøre det. Og som du finde ro i det :-)
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ja det er så vigtigt... Og så svært (for mig i hvert fald)... Vi må gøre det til en ære at finde de magiske steder i verden (og dele dem!) ;-)
Læs mere
Læs mindre
Det Ved Farmor | Grandmotherwisdom
 

Det lyder som en helt vidunderlig dag af ro og tryghed :-)
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Åh ja, det var det virkelig også!
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar