Jeg må æde mine ord!For et halvt år siden havde jeg en diskussion med min mand. En af de der typiske kone-mand-diskussioner om hverdagslogistik, fritidsaktiviteter og sofatid. Helt ærligt, så skal jeg gerne indrømme at jeg brokkede mig over, at han brokkede sig over, at jeg altid har så travlt. Så mit udspil blev: "Så lav dog selv noget!"

Altså ikke fordi min mand på nogen måde er doven. Vi har en vildt god fordeling af de huslige, men han er bare glad for hjemmelivet, og har efterhånden ikke den store udlængsel mod venner, fodbold og byture eller den slags "almindelige" mandeaktiviteter.

Men jeg mente bare, at det ville være sundt for ham at få en fritidsaktivitet, noget at gå op i (indrømmet, som jeg nu sidder og skriver det, lyder det temmelig formynderisk). Nu har der aldrig været langt fra tanke til handling, når først beslutningen er taget, så et par dage efter kom han og fortalte, at han havde meldt sig ind i firmaets løbeklub. "Fedt!" tænkte jeg. God start. I mit stille sind begyndte jeg at vædde med mig selv om, hvor længe han mon ville holde gejsten oppe, før sofaen igen rangerede højere end løbesko og svedtransporterende træningsoutfits.

Well, well, efter ca. 2 måneder kom han hjem og fortalte, at nu skulle han på trænerkursus. Hans trænere var vilde med hans engagement og drive... "Okay så" tænkte jeg. Lidt forundret fulgte jeg ham på sidelinjen øge sine kilometre, deltage i flere løb, blive hjælpetræner på løbeholdet. Men da han så kom hjem og sagde, at han havde tilmeldt sig halvmaraton i København i marts, ja så rystede jeg altså højlydt på hovedet. Det troede jeg satme ikke på. Helt ærligt. 21 km. Hvad troede han egentlig om sig selv.

I al den tid jeg har kendt ham, har han stort set ikke dyrket sport, ud over en kort flirten med en racercykel for et par år siden. Halvmaraton. Come on. På 4 måneder. Det kan man sgu da ikke træne sig selv op til, når man ryger 10-15 smøger om dagen og er glad for slik og en enkelt øl i ny og næ.

Så det sagde jeg så. At jeg mente, at han måske lige skulle tage og evaluere lidt på sine evner. ... ... ... Behøver jeg sige mere. Behøver jeg fortælle, at han blev ked af det. AT det blev hans største motivation. At hans kone ikke troede på ham. Nu når alt det her kommer ned på skrift, så skammer jeg mig. Men jeg troede bare ikke på det. Men jeg burde vel have holdt min mund og bakket ham op.

Så JA, indrømmet. I dag sidder jeg med en dårlig smag i munden. For igår. Der gjorde min mand mine ord til skamme. Han løb efter bare et halvt års træning Copenhagen Half Marathon (21 km) på tiden 1 time og 39 min og blev dermed nr 6459 ud af 33.000 deltagere. Så sejt!

UNDSKYLD skat!

UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD UNDSKYLD

Jeg er vildt stolt af ham, og pigerne og jeg havde en skøn dag i København, hvor vi så ham give mine ord baghjul. Det var en fantastisk følelse at se ham spurte afsted og alligevel have overskud til at smile og klappe vores hænder, da han løb forbi os ved 19 km mærket. Lesson learned. Det er fandenme godt gået!Kommende kurser

Hverdagsshamanen 

Shamanens Vej - grundkursus

Urtevisdom - Tilbage til rødderne

Tilmeld nyhedsbrev

Kategorier

12 kommentarer

Maria
 

Det er EDDERMANME sejt ! Tillykke med ham. Jeg drømmer om at gøre det samme engang, men tvivler på jeg nogensinde når dertil. Ajmen altså, så fandt han lige ud af der lå en løber gemt i ham, det er godt gået (løbet) :) Noget helt andet - i dit 'hverdags indlæg' er der et billede af en 'dagsplan' - den ser ret interessant ud, er det muligt at få lov at se den helt ? Jeg er stadig igang med at få hverdagen til at blive lidt mere 'spiselig'. KH Maria
Læs mere
Læs mindre
Miri
 

Sådan ! Så kan du lære det :)
Læs mere
Læs mindre
Birgitte B
 

Fandme en flot tid! Og ja, kender godt til det med at skulle æde sine ord. Måske man bare skulle blive lidt bedre til det der med at tænke før man taler. Bare engang imellem ;-)
Læs mere
Læs mindre
Det Ved Farmor | Grandmotherwisdom
 

Flot og sejt! Løberfolket er et helt særligt ét. Kh Mormor fra Farmødrene (gift med en maratonløber)
Læs mere
Læs mindre
susanne
 

Årh, vi vidste da godt at en sej kone NØDVENDIGVIS MÅ HA EN SEJ MAND...gi ham lige et kys i panden fra mig, Maria - og sig at naturligvis kan HAN da det der... og så et af hjertet tillykke til jer begge!! Med hinanden og med livet!
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ja det er helt vildt sejt af ham.... Jeg må tage hatten af... ;-) Jeg skal nok lige lave en introduktion - det er fra flyladys system. Prøv evt. at søg på flylady på min blog, tror jeg har blogget om det en del gange faktisk. KH
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ja det kan man vist roligt sige! :-) Jeg husker det til næste gang, når jeg synes at han får en urealistisk ide! ;-)
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ja det ville jeg ønske, at jeg var bedre til! Svært når man reagerer først, og tænker bagefter! ;-)
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ha ha, ja tak... Åh så må du kende til det.... :-)
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Taaak Susanne... Ja han er skide sej! Jeg har lært mit, og han har virkelig fået noget ud af det! ;-) Knus og hils!!
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Hvad har du dog led mig ud i Maria ;-) Nu har jeg fløjet rundt på hende Fly Lady's side hele aftenen - det er fantastisk for en 'skrive lister' fasist som jeg :-) Det er jo en guldgrube af gode vaner og idéer - endnu en kende overvældende og lidt uoverskueligt med alle de forskellige links den hele tiden leder videre til - men jeg tror jeg hitter ud af det. Vil dog meget gerne se din introduktion også, hvis du gider og orker på et tidspunkt. KH Maria
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ha ha cool! Ja hun er sej... Og systemet virker virkelig. Man skal kunne abstrahere fra det uber amerikanske, men ellers virker det. Og alle mailsne, som man i starten godt kan blive lidt overvældet af. Men jeg har tit tænkt på at lave en dansk introduktion. En god ide er at starte med hendes 31 baby steps og sørge for at din email tilmelding er slået til "flylady lite" - så får du nemlig kun én mail om dagen. More To Come!
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar