Der findes et sted...

Et ganske særligt sted for børn. Et sted hvor børn ikke bare er børn, men mennesker. Bare mindre end de voksne. Det sted har været en del af vores families liv de sidste fem år. Og vi har sagt farvel til det i dag. Farvel til Rudolf Steiner Børnehaven "Ved Skoven". Du kan læse om hvad jeg tidligere har skrevet om børnehaven, både her og her og her. Vores mest fantastiske børnehave. For i morgen starter Elvira i skole.

En æra er forbi.

Pigerne kommer til at savne deres have! Pigerne kommer til at savne deres have!

Nu kunne det godt blive sådan et af de der indlæg, hvor jeg nøjes med at rose vores skønne børnehave til skyerne og tale om personlige valg og forståelse for folks situation og jada-jada-jada. Men det har jeg ikke tænkt mig. For helt ærligt, har man først én gang været på besøg i børnehaven, så fatter jeg ikke, at man ikke sætter alt ind på, at lande sit yngel på den plet på jorden.

Og det siger jeg 100% med erfaring i det kommunale tilbud. Børneopbevaring. Overnormering. Metaltrætte pædagoger. Åbningstider fra 6-17.30. Det ér hvad du får serveret af kommunen. Det kan du så vælge at sige ja til. Af hensyn til alle mulige ting i dit liv, som jeg ikke vil blande mig i.

I stedet for kan du også tage et andet valg. Et valg som vil have betydning for dit barn, resten af livet (vil jeg påstå). Et valg hvor du vælger udeliv, respekt for naturen, økologi, omsorg, medmenneskelighed, tid, ro og eventyr til. Også et valg der kræver deltagelse i årstidens fester, i arbejdsdage og rengøringsweekender. Men det man giver til fællesskabet af sin egen dyrebare tid, får børnene tifold tilbage.

En skovbørnehave giver børnene mulighed for at udfolde sig på måder, der rækker langt ud over at samle puslespil og rutsje på rutsjebane. I skovbørnehaven lærer ungerne, hvad det vil sige, at solen står op, hvordan regn føles på ansigtet, hvorfor man skal have luffer på om vinteren, og hvordan det lyder når gæssene kommer om foråret.

Det er rigtigt, at børnene er sorte som muldvarper (mine piger var i hvert fald tit), når man henter dem. De risikerer at få en flåt eller to. De kan endda risikere at få en splint i fingeren, eller falde ned fra et træ... Men når alt det er sagt, så er skovbørnehaven et sted med plads. Vi var så heldige, at vores skovbørnehave endda er en steiner-have, og det har betydet at børnenes hverdag har været fyldt med eventyr, sanglege, fantasi og et kærligt og omsorgsfyldt menneskesyn. Og så er der selvfølgelig både høns og kat og en verden af gode venner, både store og små.

Man kan sikkert finde det andre steder, men jeg synes personligt aldrig, at jeg har oplevet så engagerede pædagoger. Tag nu engang "Inga". Hun er en forlængst pensionsværdig dyre-/fugle-/kryb-elskende ældre pædagog, der hver torsdag kommer og henter "de store børn" til en dagslang vandring rundt omkring i skovene, på stranden og ved Vallø Slotspark. Hun er et ocean af viden omkring flora og fauna, og der er ingen som hende, der næsten mere end børnene kan falde i svime over 39 mariehøns, der havde gemt sig på en stolpe i hegnet eller en ganske sjælden plante, der kun vokser ved slottet.

Men det smitter.... Børnene elsker deres Inga-tur, og Elvira har flere gange faldet i tårer, over at det netop denne torsdag, ikke var hendes tur. Som familie har vi lært en del eller to om røde jordmider eller fugle, hvis lyd er ligesom: "en-to-tre-fire-fem-seks-syyyyyyyv"....

 

Det smukke gamle hus Det smukke gamle hus

Burde alle børn ikke spise frokost her? Burde alle børn ikke spise frokost her?

Masser af gode højtidsfester Masser af gode højtidsfester

Der er ingen "legeplads", men en børne-have! Der er ingen "legeplads", men en børne-have!

 

Sanglege er hverdagskost Sanglege er hverdagskost

 

 

Udsigt en tidlig vintermorgen Udsigt en tidlig vintermorgen

 

Gyngelykke Gyngelykke

Området omkring børnehaven er fantastisk smukt! Området omkring børnehaven er fantastisk smukt!

Det korte af det lange er - er du i tvivl, så ring til dem og lav en aftale om at komme forbi og få syn for sagn - så er beslutningen taget... Bedre sted i verden findes ikke... Ring på: 56 26 64 30 eller find dem på Facebook: https://da-dk.facebook.com/steinerskov

 

 

Kategorier

2 kommentarer

Miri
 

En gammel Steiner pædagogs hjerte banker :) Dejligt at disse gode steder stadig findes !
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ja det gør der heldigvis! :-) Det er et skønt sted... Som det fremgår ;-)
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar