From maiden to woman...

I dag er det min fødselsdag. Jeg er vågnet til solskin og nybagte boller. Alt i alt klassiske symboler på lykke. I dag er det præcis et år siden, at jeg havde et "life changing" gennembrud, da jeg på denne nat gik hjem fra skoven og valgte at tabe ansigt (læs mere om mine oplevelser fra den dag her: "Jeg gav op!") I det år der er gået, har jeg gennemgået en personlig transformation. Det har været overvældende og hjertenskærende, men også utroligt lærerigt og berigende - her ville jeg egentlig helst skrive empowering - men jeg savner virkelig en dansk ord at sætte i stedet. Når jeg læser igennem mine gamle indlæg fra året der er gået, kan jeg følge min personlige rejse ud af kaostilstanden, liminalfasen, hvor himmel og hav stod i ét. Der hvor man ikke kan bunde og ikke kan se lyset for enden, men tilsidst bare må overgive sig og følge med strømmen. Jeg skrev om det flere steder, bl.a. her ("I orkanens øje") og her ("På plads i hamsterhjulet") og sidenhen ikke mindst, da jeg kom ud af tunnellen ("Slangens, Uglens og Ildens år..."). I dag føles alting forandret. Som om jeg besteg et bjerg og kom til en ny verden, bag bjerget. Siden min sidste fødselsdag har jeg åbnet en dør ind til et nyt kapitel af mit liv. En dør der leder mig ind til mit hjertes sande vej. Der hvor jeg kan forfølge længsler og drømme der ligger så dybt forankret i mit væsen, at jeg dårligt kan sætte ord på det. Jeg har i tillid og (med hårdt arbejde) kastet mig ud over klippen og set angsten i øjnene (læs f.eks. her: "Om at være bange" og min sejr "Nogen om at overkomme alle farer..."). Og ikke mindst er Hyldemors Have begyndt at vokse og udvikle sig og jeg har holdt mine første kurser, der har været meget berigende for mig selv - og eftersigende også for mine kursister... I dag ser jeg taknemmelig tilbage på den forandringsproces jeg er gået igennem. Kierkegaard sagde jo klogt nok, at "Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns" - og set i bakspejlet er vi jo altid klogere. Det har været min første bevidste forandring - og selvom det har været en hård nød at knække, føler jeg at jeg tager så megen læring med mig - i skiftet fra "maiden to woman" - "jomfru til kvinde".

Copyright www.njordfoto.dk
Copyright www.njordfoto.dk

Kategorier

1 kommentar

Birgitte B
 

Tillykke med fødselsdagen - og forvandlingen :-) kh. Birgitte
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar