Har du talt med din plante i dag?

Maria-11
Prøv engang at lytte til hvad planten egentlig har at sige, før du høster... Foto: www.njordfoto.dk

Min sommer har været travl og fuld af spændende projekter, oplevelser og nye ting at forholde sig til. Det afspejler sig med al tydlighed også her på bloggen, hvor der har været usigeligt stille. Det er nok bare sådan med det der med at blogge, at det kommer over én (mig, dig og alle andre) i perioder. Nu kortes dagene og efterårets magi svæver over landskabet. Det er tid til at kravle inden dører og kigge ud. Kigge ud på alle farverne, på planterne og blomsterne der stadig smykker sig med summende insekter som arbejder på højtryk, inden vejret helt slår om. Regntiden har også indfundet sig, og jeg, som ellers havde store planer i dag om at ville lave endnu en youtube-video – denne gang om vejbred og den skønne olie – måtte se mig slået af naturens kræfter og i stedet gøre rent og farve hår.  ”Chop wood and carry water” – men ikke lige så sjovt som at arbejde planterne. Og netop arbejdet med planterne har fyldt meget i den sidste uge. Annettes Høsts og mit kursus ”I lære hos urterne” løb af stablen i sidste weekend. Det var en skøn og intens weekend. Fyldt med planter, gode folk og så naturligvis Sagnlandet Lejres formidable landskab. Vi fik både talt om praktisk urtekund- og –kendskab, om plantemedicin, om mad som medicin og så ikke mindst om urtemagi. Om hvordan man på simpleste vis kan træde ud i landskabet og møde en plante, på dens egne præmisser. Og netop det sidste har åbnet en helt ny verden for mig. Jeg kendte selvfølgelig godt til traditionen og ”teknikken”, men jeg har været så fuldt af alt det praktiske; urtekogeriet, opskrifterne, doseringerne, at jeg måske lidt har glemt selve plantens sjæl. Det har været en sand åbenbaring for mig at blive mindet om. Pludselig er min opmærksomhed og mit arbejde med planterne blevet endnu dybere. Vi kan indgå et samarbejde, fremfor at jeg blot ”kræver” et udkomme af planten. Det er magisk. Helligt og storslået. Det giver så meget mening for mig. Og det åbner helt nye døre. Endnu et låg er åbnet i Pandoras æske og jeg byder dig indenfor! Eller ud! Ud og mød din plante…. (og har du brug for en opskrift til hvordan du åbner op for "samtalen", kan jeg varmt anbefale dig at læse kapitlet Stævnemøde med et træ i Annette Høsts bog Jorden synger - Naturens kraft og nordiske rødder)

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar