Og så fik man tid...

I dag har jeg sendt min mindste afsted på 2 dages lejrskolen med SFO'en. Den store holder vinterferie hos sin far. Den ligning betyder, at vi nu har to hele døgn, helt uden børn. Helt uden forpligtelser. Uden madpakker. Uden evindelige søskendekonflikter. Uden 435 spørgsmål (som er så mange en gennemsnits-småling kan stille på et døgn, har jeg læst et sted). Uden alt det der plejer at ske fra 17-21. På sådan en helt almindelig hverdag.

Hertil skal selvfølgelig også fratrækkes 117 gange "Jeg elsker dig mor", 311 kram, 51 trøsterier, 213 grin over frække ord man har lært i skolen. Og ikke mindst endnu en lille varm gæst i dobbeltsengen kl. 03.15.

Ting jeg for alt i verden ikke ville være uden. Men. Når det så er sagt. Så har jeg glædet mig. Helt vildt. Til bare at være mig. Være os. Til at have flere timers sammenhængende egentid. Til at sidde med den her computer i skødet. Til at læse de tusind artikler jeg går og bookmarker "til en dag jeg har tid". Det er så i dag. Og i morgen. Vildt nok.

Men inden vi når dertil, var jeg nødt til at komme igennem krisen. Den, altså krisen, bestod i, at jeg ikke kunne vælge. Og jeg kunne slet ikke vælge at sidde stille. Jeg har rejst mig tre gange efter ting, som jeg synes jeg burde have omkring mig. Så nu er jeg bænket. Et glas rødvin - tjek! iPhonen (og spotify) - tjek! iPaden, for den er jo alligevel federe at sidde og læse lange tekster på - tjek tjek jo! Og jo, så var der jo også den der bog, "Woman Healers of the World", som jeg købte i efteråret og under store annonceringer pralede med, at jeg skulle bruge de lange vinteraftener på. Nu er det snart forår. Og jeg har kun læst forordet.

Jeg tænker tit, at hvis jeg læste alle de bøger jeg har, er du gal hvor ville jeg vide mange ting. Om helt vildt mange fede ting! Nu sidder jeg her så. Om lidt har jeg forfattet det her blogindlæg. Om alting og ingenting. Det jeg mest vil fortælle er, at hvor er det bare svært at slippe hverdagsstressen og geare ned, når man pludselig kan.

Og bare ligesom tage én bog. Én side. I stedet for at have tyve planer om halvtreds projekter.

Women Healers of the World venter på mig... Women Healers of the World venter på mig...

Kategorier

6 kommentarer

Majken Hedstrøm
 

hmm Hej Maria... Det indlæg ku være skrevet af mig... Ligenu har jeg alt den tid i verden... Ting man tænker det gør jeg når der er vinterferie.. Bare fordi der er tiden... Jeg har svært ved at geare ned.... Igår tillod jeg mig lige der midt i løbeturen, som du jo ved er ud over stepperne, at stoppe op sætte mig ned midt i naturen helt ned til vandet, lytte til stemmen som i øret tvinger mig til at være nærværende i nuet ... Ahhhhh DET gør så godt... Så løbeturen ikke bliver et flueben på listen men tid til MIG lige midt i den smukkeste diset morgenstund ud over Køge bugt.... Væk fra lige præcis det du så fint beskriver, som i min optik også er det jeg elsker.... Men bare lige tid til MIG... It makes a difference ... Nyd vinen stilheden og tiden...? og ikke mindst manden...?
Læs mere
Læs mindre
Rikke fra http://hvorsvaerterdetlige.dk/
 

Arh det lyder som mig til maj, når drengene skal på lejrskole sammen....Og det med bøgerne er SÅ meget mig (hvis jeg så lige også kunne huske hvad jeg læste ;-) ). Rigtig god fornøjelse :-)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hej Majken - ja, jeg tror vi er mange kvinder (m/k) der har svært ved at geare ned, når muligheden endelig byder sig. Vi er jo slet ikke vant til det. For hvordan træder man ud af hamsterhjulet? Men ja, det er stort, når man ind i mellem viger væk fra stien og nyder verden, selvom det betyder, at man mister kontrollen - og måske målet, for en stund! Vi må gøre det lidt mere! :-) KH
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hehe, ja, det er virkelig en vanskelig opgave! Det der med at slappe af. Jeg nåede at få samlet lidt op... Men er glad for at jeg har en aften mere i aften, måske får jeg så også virkelig læst i den bog der! ;)
Læs mere
Læs mindre
Claudia
 

Tillykke med din fritid, Maria!!! Nyd den! Håber du har slukket for iPaden og først ser min kommentar i overmorgen :-) Kærlig hilsen Carmen (aka Claudia)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Tak Claudia! Jeg har nydt det, men glæder mig nu også til den lille kommer hjem i morgen! Kh Maria
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar