Ode til Nælden

thumb_IMG_2229_1024-e1486754040252

I 2015 udgav jeg dette blogindlæg efter, at jeg var blevet blæst bagover af de resultater, som jeg havde oplevet efter at have drukket brændenældeinfusion i et par måneder. I løbet af de sidste par år er min viden om infusionernes kraft kun blevet større og mine erfaringer flere, men indlægget er alligevel fuld af information til dig, der har lyst til at komme i gang med infusioner, har for lav blodprocent eller i det hele taget trænger til at give dit immunsystem et boost! God læselyst!

--- I dag vil jeg dedikere dette indlæg til Brændenælden – eller mere værdigt måske, og som den retteligt hedder – den Store Nælde. I dag bliver det et af de her indlæg som skriver sig selv, og som alligevel har været svært at få hul på, fordi jeg gerne vil fortælle så mange ting på én gang. Faktisk har jeg snakket om det hele eftermiddagen, til alle der gad at høre, fordi jeg er så meget oppe at køre! Det kræver selvfølgelig en forhistorie!

Tidligere på dagen var jeg på visit i lægehuset. Altså det der rigtige lægehus med sur lugt af sygdom og stakkels, hostende mennesker i massevis. Nå men, jeg var der af andre selvvalgte årsager, hvilket bl.a. inkluderede at jeg lige fik tjekket min blodprocent. Det gør jeg med jævne mellemrum, for jeg har, stort set siden fødslen, hængt i bremsen, når det kom til blodprocenter.

Netdoktor.dk skriver: “Hæmoglobin findes i de røde blodlegemer, hvor det er ansvarligt for at bære ilten rundt med blodet. I dag udregner man ikke længere blodets koncentration af hæmoglobin i procent, og ordet blodprocent er derfor misvisende. Ofte kalder man simpelthen hæmoglobinkoncentrationen for ‘hæmoglobinen’. Normalområdet for koncentrationen af hæmoglobin hos voksne: Mænd: 8-11 mmol/L og kvinder: 7-10 mmol/L.

OK, hermed må jeg så lige rette mig selv og fremover henvise til mit hæmoglobinniveau, der hvis jeg ikke tager et eller andet tilskud – jeg har tidligere taget Kraüterblut, som er et godt organisk alternativ til pilleformer (du kan læse lidt om mine erfaringer her), ligger lavt på omkring 6,5. Når jeg har taget ovennævnte produkt, har jeg i gode tider, kunne trække det op til et tåleligt 7,5 ca.

Som mange af jer, der jævnligt læser med eller følger mig på Facebook ved, så drikker jeg hver dag 1 liter urteinfusion – på mere lodret dansk – et stærkt urtebryg. “Bryg” er dog også lidt loddent, for mig skaber det billeder af en Disney heks, der står med lang næse og spids hat og rører i en sort jerngryde… Hvor om alting er, så er sagen den samme.

Sådan tørrer jeg brændenælder hjemme

All in

For et par måneder siden besluttede jeg mig for, at jeg ville skippe Kräuterbluten og udelukkende forsøge mig med urterne. Jeg tænkte, at det ville være ét sted, hvor jeg målbart kunne se resultater og få "dokumenteret effekt". Så jeg gik all in med infusionerne. Hver dag. Sammen med dem begyndte jeg også at tage to daglige doser tinktur af kruset skræppe-rod (Rumex Crispus). Sidstnævnte har den gode effekt, at den gør kroppen bedre i stand til at optage jernet i kosten. Vældig smart.

Og det vilde er så, at jeg i dag efter 2-3 måneder uden andet jerntilskud end de ca. 2 liter brændenælde bryg, jeg kan komme op på pr. uge samt tinkturen, har hævet mit hæmoglobin niveau til 8,3!!!!! Det har aldrig nogensinde før (as in EVER) været så højt!

Jeg tror, at jeg overvældede den stakkels sygeplejerske lidt, da jeg højtlydt jublede over mit nye imponerende, høje niveau. Jeg tror heller ikke helt, at jeg fik forklaret hende, lige præcis hvor fed, den brændenælde er... Måske læser hun med her, og bliver klogere! Helt ærligt, mellem os og alt det der. Så er jeg dybt imponeret. Det bekræfter 110%, at de virker de planter. Indtil nu har jeg blot nydt effekten af, at vi i det sidste år er langt mindre syge, kommer os hurtigere og i det hele taget er mere sundhedsmæssigt tilpasse, men jeg har jo ikke som sådan kunne fremvise resultater sort på hvidt. FØR NU. Jeg si'r det bare.

Den store Nælde (Urtica dioica)

Og hvad er det så den kan, den store nælde? Jo ser I, den er både rig på vitaminer og mineraler. Disse mineraler består af (primært og vigtigst for dette indlæg) JERN, kiselsyre, kalium, mangan og svovl. Derudover er den også rig på vitaminerne A og C.

Derudover flere gode andre indholdsstoffer, men så begynder det at blive meget teknisk. Og den nævnes flere steder som en af de bedste kilder til mineraler. Listen af sygdomme den kan afhjælpe er lang - forsøg dig bare med Google! Infusionen består af 30 g tørret plantemateriale (jeg roterer mellem fire forskellige; nælde, rødkløver, lindeblomst og havrestrå) til 1 liter kogende vand.

Det smarte er at købe glas - IKEA har nogle der virker - der kan rumme præcis 1 liter. På den måde behøver man ikke måle vandet af, blot veje urten (jeg sætter bare hele glasset på vægten og vejer 30 g af). Koger vandet og fylder herefter glasset helt op, låg på, og herefter skal det trække i 6-8 timer. Mængden af urt og den lange trækketid gør det muligt for mineraler og vitaminer at frigøres og "vandre" ud i vandet, så de kan optages i kroppen.

Essensen er, at du kommer ingen vegne med en god gammeldaws kop "urtete" lavet på en tsk urter dyppet i koppen i 5 min. Der skal mængder og TID til. Men så sker der til gengæld også noget helt fantastisk!

FÅ MIN E-BOG MED GUIDEN TIL AT LAVE DINE EGNE INFUSIONER HER!

Det kræver lidt forberedelse og arbejdsgangene lidt tilvending, men jeg vejer af om aftenen, koger vand om morgenen og hælder på. Det trækker mens jeg er på arbejde, og i løbet af madlavningen om aftenen, bruger jeg lige 1 minut på at si brygget op i en skål gennem en finmasket si. Herefter ryger det  retur i glasset og på køl, så det er klar til næste dag. Jeg har en lille termoflaske og en termokop, som også fungerer fremragende til at holde væske koldt.

Min erfaring er, at al infusion smager bedre isafkølet, så der ryger et par isterninger i, og så holder det sig dejligt koldt. Den ene kop drikker jeg i bilen på vej til arbejde og den anden i løbet af dagen. Ofte er der en lile smule tilbage, som jeg kan drikke når jeg kommer hjem. Easy as that.

Og behøver man så gå all in? Skal man virkelig ud og købe 1 kg urt af hver af de fem. Næh, overhovedet ikke. Jeg er bare en all in type. Har du en lidelse du gerne vil afhjælpe, som f.eks. mit eget tilfælde med blodet, så kunne muligheden være, at du køber f.eks. 1/2 kg tørret brændenælde - det er en af de billigere planter - og sørger for at lave dig en liter infusion hver 3. dag. Mere besværligt behøver det faktisk ikke at være.

Susun Weed og planterne

Får du mod på det, så kan du jo tilføje endnu en plante - jeg har selvfølgelig ikke opfundet alt det her selv, selvom jeg gerne ville tage æren for det. Jeg har lært det meste via den anerkendte, amerikanske "herbalist" Susun Weed - hun har dedikeret et helt liv til at udbrede og genindføre "plantemedicin for folket" (herbal medicine is people's medicine) og hun beskriver meget nøje og i detaljer valget af hver enkelt urt i "de fire".

Men de er alle udvalgt for tilsammen at kunne dække et menneskes behov for næring af mineraler og vitaminer samt en bonus i form af masser af gode egenskaber, f.eks. beskytter rødkløver mod kræft, havrestrå styrker nervesystemet, lindeblomst til luftvejssystemet - og sådan kunne jeg fortsætte, men du kan selv læse meget mere her i min e-bog om urteinfusioner.

Jeg har lavet flere små videoer af hvordan, at man nu helt praktisk griber det med infusionen an eller hvordan laver jeg egentlig de der tinkturer! Så følg endelig med lige HER. Indtil da, kan jeg kun sige én ting: Gå UD og mød din nye ven Nælde!

TILMELD DIG NYHEDSBREVET OG FÅ NYT HVER GANG ÅRSHJULET DREJER

SE VIDEO OM INFUSIONER


Kommende kurser

Hverdagsshamanen  Shamanens Vej - grundkursus Urtevisdom - Tilbage til rødderne

Kategorier

35 kommentarer

Laila
 

Hej:) Kom lige forbi... Tillykke med at det virker så godt for dig med den bryg! Det er da virkelig fantastisk. Jeg bliver også helt fyr og flamme. Jeg drikker brændeælde hver morgen, men bare på den almindelige måde, og alligevel mærker jeg stor effekt. Lærte engang, at brændeælde har en blodudvidende effekt (af én som har lært det af Eva Lydeking). Jeg vil også prøve din metode. Har en kronisk sygdom, så det er vist bare om at komme i gang. Har to spørgsmål til dig: Skal man mon droppe at putte spilkogende vand på urterne? Jeg tænker altid, at nogle vitaminer eller mineraler må gå tabt i det der kogningsøjeblik? Og: Jeg har ikke en vægt og har pt ikke råd til én: Hvor meget fylder de dér 30 g i skeer? Tusinde tak, om du har tid til at svare. Fra Laila
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Laila, Tak for din kommentar og velkommen til. Dejligt at du trods din egen metode, kan mærke effekt - så kan du jo kun vinde endnu mere, ved at gå over til bryg. Kogende vand er helt fint. Mineralerne går ikke tabt, det illustreres f.eks. ved calcium der afsætter sig i din elkoger eller lign. Jo længere tilberedningstid, jo flere mineraler frigives. Vitaminer "vandrer" ligeså fra planten ud i vandet, og det er vandet du drikker. Så ingen farer. Godt du bringer det med vægten på bane - for det er faktisk meget vigtigt - det er altid et vægtmål. Aldrig et rummål. For hver urt kan have meget forskellig vægt. Prøv at gå i f.eks. en Tigerbutik eller måske en genbrugsforretning - en lille eletronisk brevvægt kan man få for små penge. Eller måske kender du en du kan låne af? Kh Maria
Læs mere
Læs mindre
Laila
 

TAK for dine gode råd. Jeg føler mig rustet til at finde en vej og gå i gang:) Kh fra Laila
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Selv tak Laila - god vind på din vej!
Læs mere
Læs mindre
Malene
 

Hvilken ode. Det skal prøves. Er også i den lave ende. Her i haven spotter jeg min nælder og gemmer dem til nældevand til blomsterne. De strutter af det, så jeg må da også igang:)
Læs mere
Læs mindre
Birgitte B
 

Det er sejt! DU er sej! Det er vildt, at du nu har bevis for, at det virker. Kh. B
Læs mere
Læs mindre
Stina
 

Hej:) Kan det indtages af gravide?
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hej Stina, ja det kan de sagtens! Jeg vil anbefale dig http://childbearing-year.com/articles-Nourishing_Infusions.php hvis du læser engelsk?
Læs mere
Læs mindre
Stina
 

Tak for Info:)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Selv tak Stina, du er velkommen til at vende tilbage, hvis der dukker nye spørgsmål op - og god vind med graviditeten!
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hehe, ja, du kommer også til at strutte! :-)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Tak Birgitte! Men ja, det er mega sejt, jeg blev simpelthen så glad!
Læs mere
Læs mindre
Maria
 

Ihh, havde lige skrevet en lang kommentar - og så forsvandt den. Bugger! Jeg skrev at jeg synes du er sej! At jeg glæder mig til du laver youtube videoer, fordi at selvom jeg godt kan læse engelsk, så er jeg ret sikker på jeg giver op på halvvejen hvis det bliver for teknisk og evt for højtflyvende. Og så skrev jeg at jeg synes der er fedt du hiver tingene ned på et niveau hvor man (i teorien) kan være med, og ikke bliver blæst bagover af løftede tommelfingre. Det er nemlig lige dét jeg synes er svært, i strømmen af velment information fra alle sider. Om hvad man må og hvad man absolut IKKE må spise / indtage. For hvis man gør, ja så får man sikkert både skørbug, bliver fejlernæret og skader sig selv og sine børn på livstid. Mindst! Jeg vil rigtig gerne følge dit eksempel, men jeg har svært ved at finde ud af hvordan jeg kommer igang. Jeg har brug for at tingene er nede på jorden og ikke bliver for omstændige. Tror du ved hvad jeg mener, så godt kender vi vist efterhånden hinanden virtuelt ;-) Så helt konkret - hvor får du fat i urterne, gerne et link - og også gerne en los i bagen til mig så jeg kan komme igang. KH Maria
Læs mere
Læs mindre
Premiere: Hyldemors Have på You Tube! | Hyldemors Have
 

[…] Så har jeg kastet mig ud i det – jeg har nu gjort et forsøg med de levende billeder! Jeg håber, at I vil fornøje jer med mine 8 minutter i køkkenet, hvor jeg viser, hvordan jeg laver mine infusioner – i denne video med brændenælde, som jeg jo oplevede en overvældende interesse omkring med mit sidste indlæg Ode til Nælden… […]
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Åh det er bare så irriterende, når det sker! :-) Jeg er heller ikke vild med løftede tommefingre (mon nogen overhovedet er det... ;-), jeg vil bare gerne inspirere - og det er vildt fedt, at I har været så imødekommende!! Jeg tror, at vejen igang, handler om at "keep it simple". Start ud med f.eks. én plante - for dig er brændenælde sikkert god, qva din graviditet, så hænger du måske også lidt i bremsen med jernniveauet oder? De store mængder planter bestiller jeg hjem via min lokale helsekost, men du kan også bestille direkte hos www.naturdrogeriet.dk. En god måde at starte på er at vende dig til at drikke det, f.eks. over to dage, så virker det ikke så overvældende i starten. Lav en portion og sæt den på køl. Herhjemme har jeg den regel, at jeg må ikke drikke vand, før jeg har drukket min infusion... Det kan godt holde sig et par dage, men så heller ikke mere, i køleskab. Regn med at lave to liter brændenælde pr. uge. Husk det med isterningerne, det gør en stor forskel for smagen... Meld endelig ind, hvad du gør dig af erfaringer!! Kram
Læs mere
Læs mindre
Flemming Bay Als
 

Hej Maria. Jeg har tidligere spurgt dig (i en facebookgruppe) om hvor meget brændenælde der skal bruges til 1 liter vand hvis man bruger friske brændenælder? Men jeg kan hverken finde tråden eller dit svar igen.. Mvh Flemming
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hej Flemming, Du skal gange op med fire, hvis du bruger friske urter. Så 120 g til en liter kogende vand. Kh Maria
Læs mere
Læs mindre
Flemming Bay Als
 

Super, tak for det :-) Kh Flemming
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Du er velkommen! ;-)
Læs mere
Læs mindre
The Hulk Pie | Andrea Hejlskov
 

[…] It is FORBIDDEN to throw out the water. Water your seedlings with it, drink it, it´s so good for you (my friend wrote about her experiences with nettles here (in danish)) […]
Læs mere
Læs mindre
Frigg
 

Det lyder som noget jeg må prøve - uanset smagen :-) Skal det trække i stuetemperatur eller i køleskabet i de 6-8 timer? Mvh. Frigg
Læs mere
Læs mindre
Frigg
 

Og et ekstra spørgsmål. Ødelægger man virkningen ved at tilføje fx noget mynte for smagens skyld?
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hej Frigg, Jeg lader det trække ved stuetemp. og opbevarer det herefter i køleskabet. Du kan sagtens tilføje lidt mynte. Andre har også eksperimenteret med salt. kh Maria
Læs mere
Læs mindre
Tara Ravn
 

Kæreste Maria Nu er der et par gravide, der gerne vil forsøge sig med din infusion og vi har bemærket, at du anbefaler at bruge en tinktur af kruset skræppe-rod, sammen med infusionen af nælde. Hvordan laver vi den? Du veksler imellem "de fem"- i hvilken orden foregår dette? Hvis man bare gerne vil starte med nælden - og skræppe-roden, kan man så få en god effekt ved at drikke den tilberedte liter over f.eks. to dage? Dvs. en halv liter om dagen. Og hurra! Så fandt jeg dit link til denne side; http://childbearing-year.com/articles-Nourishing_Infusions.php og vil så gerne bestille hendes bog om brug af urter i graviditeten, fødslen og efter. Men er der andre bøger du har været glad for af hendes? Så vil jeg bestille dem ved samme lejlighed. Den største tak for en fantastisk blog til dig Maria <3 Kh jordemoder Tara Ravn
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Tara, Jeg drikker fem forskellige udtræk, 1 liter pr. dag af samme urt. Altså, 1 dag, 1 liter, 1 urt... Næste dag: ny liter, ny urt... ;-) Man kan sagtens starte bare med én - f.eks. nælde - og det er helt fint at dele literen over 2 dage. Længere kan den dog ikke rigtig holde sig god pga indholdet af protein i planten. Så skal du/I bare lade der gå en dags tid eller to, før I laver en ny portion. Jeg drikker i perioder, hvor jeg er har brug for ekstra "power" 1 liter brændenælde hver 3. dag. Til gravide er rødkløverblomst og hindbærblade også super - men det kan du læse meget mere om i bogen. Jeg har hendes øvrige bøger også - især er The New Menopausal Years rigtig god, også selvom man ikke er i overgangsalder. Der er al muligt kvinderelateret. Skræpperodstinktur er bedst at lave i efteråret, når planten er begyndt at samle kraften ned i roden, så allerbedst når den første nattefrost er kommet, men det går også fint at lave i oktober/november. Konceptet er ligesom når jeg laver de øvrige tinkturer: Skivet plante til randen af et glas, 50-60% vodka over og låg på. Trækker i 6 uger. Jeg tager 1-2 pipettefulde (ca. 25 dråber pr. pipette) hver dag. Skræppen er også god for fordøjelsen. Jeg er ret sikker på, at man kan bestille skræpperodstinktur et eller andet sted over nettet, hvis I gerne vil I gang nu. Hvis I bestiller uden for Danmark skal I søge på yellow dock root tincture eller curly dock root tincture (rumex crispus). God fornøjelse! Kh Maria
Læs mere
Læs mindre
Tara Ravn
 

Tusind tak kære Maria Hvis jeg forstår dig ret, så anbefaler du at man ikke drikker brændenælde infusion hver dag, men med et par dages, måske tre dages interval - både almindeligvis OG hvis man er gravid? Tager du et par dråber af tinkturen af skræppe roden, hver gang du drikker nælde infusionen, eller drypper du det i din flaske? Kunne man forestille sig, at c vitamin også kunne lette optaget af det jern der er i nældeinfusionen? Kan man maximere sin sundhed så effektivt med urter, at man kan skifte kosttilskud ud med forskellige infusioner og tinkturer? eller må man betragte dem som tilskud? Har du erfaring med det? De bedste hilsner fra jordemoder Tara
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Tara, Ja det har du forstået ret. Ikke en hel liter hver dag af dem samme urt. Det bliver for ensidigt. Men f.eks. hvis man laver en liter mandag, og drikker den de følgende to dage, tirsdag og onsdag. Holder pause torsdag og fredag (men laver en liter fredag), som man så igen kan drikke lørdag og søndag. Giver det mening? For mig er det let, fordi jeg bare drikker en ny liter hver dag. Prøv f.eks. at læse mit indlæg her: om hvorfor jeg stort set har droppet kosttilskud. Tinkturen tager jeg hver morgen - og evt. aften i et glas juice, uanset hvornår jeg drikker urteinfusionen (udtrækket). Jeg bruger de små brune 30 ml flasker til mine tinkturer flasker Et tryk på pipettens plastik "dut" fylder glasset med ca. 20-25 dråber - 1 dosis af tinkturen. Det tager jeg morgen og evt. aften, hvis jeg trænger. Jeg vil bestemt mene at c-vitaminet styrker optagelsen af jernet. Og mht dine sidste spørgsmål, skulle de gerne blive besvaret i mit indlæg om "kosttilskud i skraldespanden" ;-) Det er min hensigt at lave en mere generel introduktion til infusioner vs. kosttilskud, men jeg har ikke haft tiden til det endnu! ;-) KH
Læs mere
Læs mindre
Tara Ravn
 

Tusind tak kæreste Maria, det er simpelthen bare lige hvad jeg har brug for i tiden...sprudlende inspirerende at læse om effekten af infusionerne og tinkturene ifht. kosttilskudene. Tak <3 Der er desværre et link som ikke virker i dit svar... det ellers lyder spændende og informativt? De bedste hilsner fra jordemoder Tara
Læs mere
Læs mindre
Tara Ravn
 

Kære Maria Jeg surfede på nettet... vil forsøge mig med "De Fem" fra Weed. Faldt dog over denne blog og udsagnet: "Lindeblomst skal altså blot drikkes, når der er behov ved allergi, forkølelse eller andet og aldrig over længere tid, da det kan påvirke hjertet." Kig evt. her: http://meditativyoga.net/yogaferier/yogiens%20husapoteket-2/lindeblomst.html Vidste du det - måske er det kun ved hjerteproblemer+ Skriver Susun Weed noget om dette? Hvad tænker du? Du har indtaget "De Fem" igennem længere tid og har ikke mærket noget vel? Kærligst Tara
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Tara, Jeg har researchet lidt på emnet, bl.a. på amerikanske sites, hvor jeg ellers kun har kunne finde udsagnet, og har bl.a. fået følgende kommentar: I've never come across that in any other source (although there are certainly plenty of websites quoting the UMM one, word for word -- but none of them, including UMM, offer citation for that sentence). German Commission E does caution that it can be cardiotoxic in excess -- but there's a huge difference between 'in excess' and 'frequent', and in many parts of Europe linden has been drunk daily as a tea for generations, much as we do peppermint. My guess is, and it's just a guess, that our seriously over-cautious U.S. mindset translated excess into frequent, just for good measure." Og jeg kan ikke se, at den danske side du har linket til selv skriver hvor de har deres oplysninger fra. Men det er rigtigt at oplysningen står mange steder, når man googler, men det er jo ofte også det der sker med internettet, at folk bare gentager noget - uden at være kildekritiske. Så vidt jeg kan se, bunder det hele tilbage til den tyske Commision E (https://en.wikipedia.org/wiki/Commission_E) - som er bundpålidelig, men som i sin tid har udtalt, at lindeblomst kan være farlig for hjertelidende ved "overdreven" - excessive - brug. Ikke "hyppig" - frequent - som det nu citeres i de fleste tekster... Så det korte af det lange er, nej jeg er ikke bekymret, lindeblomst er en fantastisk antiinflammatorisk plante. Jeg drikker en liter en gang om ugen ca. Jeg kunne aldrig finde på at drikke nogen som helst plante, hver dag. Og jeg tror at det er det, som det hele står og falder på. Alt med måde. Hvis jeg havde en kendt hjertelidelse, ville jeg helt sikkert drøfte problematikken med min læge - og helst en af dem, der ved noget om planter. Men som udgangspunkt er linden en skøn plante. Og med hensyn til de andre råd der gives på den nævnte side - så har jeg ikke kunne lokalisere en kilde til, at man ikke skulle kunne tage febernedsættende medicin, mens man drikker lindeblomst. Lindeblomst indeholder i sig selv denne effekt, og jeg har ikke kunne finde spor (andet end to yogasider der citerer hinanden (- igen så typisk!) men ingen kilder!) der viser, at det skulle være et problem. Jeg har ikke selv oplevet problemer - og jeg har taget de gængse smertestillende (pamol, treo og kodimagnyl - ikke på én gang ;-) i mens jeg har drukket lindeblomstinfusion. KH Maria
Læs mere
Læs mindre
mejse mo knørr
 

Kære Maria Er det mon en mulighed at varme brændenælde udtrækket op og drikke det som the i stedet for koldt? Altså efter det har trukket de timer det skal, kan jeg så tage eksempelvis en halv liter fra og varme op og så drikke som the? Jeg tror det vil smage mig bedre på den måde, men er lidt i tvivl om jeg vil miste for meget af det gode fra udtrækket på den mode? KH Mejse
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hej Mejse Det kan du sagtens. Nogen tilsætter også lidt salt til udtrækket. Og honning efter opvarmning er sikkert også godt. Det er primært mineraler mv vi får fra nælden, og de tager ikke skade ved opvarmning. Kh Maria
Læs mere
Læs mindre
Axel
 

Hi Maria, 

I’m in my first trinester of pregnancy, ai just found out!  I heard that a mix of nælde, havrehaml and rødkløverblomst tea is good to drink instead taking ‘tilskud’ for iron.

You say to make around 30g of tea in a liter - but since I have a mix of teas, how much do you recomend to drink every day for me to have the necessary ammount of iron? 

Thank you so much in advance! 

Best regards,

Axel

Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette Jacobsen
Admin
 

Hej Axel, 

Congratulations!

I don't do mixed herbs. I want to know precisely which herb I am having a good - or lousy reaction with.

I recommend you buy nettle alone and drink a litre every 3-4 days.

And for more specific advice, go check out Susun Weeds The Childbearing Year :-)

Maria   

 

Læs mere
Læs mindre
Axel
 

Hello Maria, thank you very much! 

Ok, I’ll try drinking it alone! 


And thanks for the book recommendation, I’ll check it out! 

Appreciate it!

<3Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar