Shamanens smartphone

" alt="" />

Jeg er helt sikkert barn af min tid. Jeg elsker min iPhone. Den er med mig overalt. Jeg bruger den til det meste. Den er alt-i-ét. Min livsline og min schweizerkniv. Min kalender, mit krakskort, min notesbog, mit kamera - og min hjælp til at finde tilbage til naturens kraft. Den er min trommelyd, min blomsterflora, mit himmelkort og min fuglebog.

Så på den måde tager smartphonens teknologi og muligheder ældgamle traditioner ind i den nye tid. Til glæde og gavn.

Det første man lærer på vores kurser er ellers "VÆK med telefonerne!" Men det handler lige så meget om opmærksomhed, om uforstyrrethed og om at være 100 % tilstede og have respekt for kredsens kraft.

Telefonen skal ikke stå i mellem dig og mødet med Underet. Den skal ikke blive en krykke vi støtter os til, når vi farer vild i skoven - når vi rent faktisk kan bede Naturen om hjælp. Men den kan bringe os tættere på naturen og urkraften - ved at lære os om alle de ting, som mange af os længes efter at lære.

"Hvor står solen op? Hvordan lyder en ravn? Hvordan kender jeg forskel på et ramsløg og en liljekonval? Hvornår er det jævndøgn? Hvad hedder den stjerne der lyser kraftigst på himlen nu?"

Den lærdom som mennesker for 100 år siden havde på rygraden, må vi nu tilkæmpe os, afskåret fra naturens skole som vi er. Men hjælpen er nær. Lige for enden af din arm. Og her får du nu mine bedste bud på10 apps der kan hjælpe dig til at lære mere om naturens kraft, årshjulet og himmelrummet. Det er apps jeg selv bruger eller har brugt på min personlige rejse UD i naturen og ind i kraften...

Apps'ne er alle til iOS (iPhone/iPad), men de fleste kan sikkert fås til android telefoner også. Mange er betalingsapps, som også fås i en gratis version uden alle features.

sky guideSky Guide - er en fantastisk app der viser dig hele himmelrummet med alle planeter, stjerner, stjernebilleder, kometer osv. Og så naturligvis VERDENSHJØRNERNE, som er noget af det første du bør indprente dig i livet. App'en har en "nattefunktion", sådan at du ikke bliver blændet af skærmen, når du holder telefonen op mod nattehimlen. Med den funktion kan du lære at genkende stjernebilleder, planeter, kometer og endda lære hvornår på året, hvilke planeter står hvor. Der findes mange apps der tilbyder disse funktioner og jeg har prøvet flere, men jeg synes Sky Guide er den bedste.

FugleguidenFugleguiden - er en digital version af Lars Gejls kendte håndbøger om de skandinaviske fugle. Den er meget anvendelig og fyldt med gode billeder, informationer og fuglestemmer for hver enkel fugl, hvilket er rigtig smart, og noget jeg har brugt en del. Den er lidt pricy, men den er pengene værd! - Update (nov 2018) App'en er desværre ikke længere tilgængelig i iTunes, og jeg har indtil nu ikke fundet et lige så godt alternativ.

view rangerView Ranger - er et avanceret skovkort. Og selvom jeg lige har sagt, at vi ikke skal bruge kort i skoven, kan det alligevel være vældig smart (og kløgtigt) at planlægge sin tur lidt hjemmefra. Der kan tilkøbes kort, der bl.a. viser gravhøje og fortidsminder (sidstnævnte er dog i den dyre ende). Jeg bruger det bl.a. også til at planlægge løberuter og vandreturer.

danmarks floraDanmarks Flora - er egentlig ikke en app, men et mobilsite. Jeg har haft forskellige apps til at identificere urter og planter med, men ingen af dem slår (endnu) en rigtig flora, dog er Danmarks Flora den jeg har været heldigst med. Der er en farve- og bestemmelsesnøgle, som man kender det fra de trykte bøger.

AlmanakAlmanak - er en simpel, ikke særligt avanceret app på dansk. Men den viser alt fra månefaser, navnedage, solop- og nedgangstider, tusmørketider (godt at vide, når man vil lave magisk arbejde!) og ikke mindst årstidshjulets højtider (jævndøgn og solhverv m.m.) - og med den på telefonen er du godt rustet til at tage de første skridt ind i urtiden.

Deluxe moon proDeluxe Måne Pro - er mest til de månefikserede. Jeg bruger den ikke længere, da Almanak egentlig opfylder formålet for mig. Men hvis man er en gadgetfreak, så er app’en vældig flot og kan en masse ting (jeg aldrig rigtig brugte), og giver dig månens tilstand og fase dag for dag.

Drum Journey - er "rejselyd" til trommerejser. Der findes efterhånden en del forskellige apps og mange youtube-optagelser af ren trommelyd, som kan bruges til at lave shamanistiske trommerejser med. Denne app bruger jeg selv fra tid til anden, og det vigtigste er, at der også er "tilbagekald" på. Hvilket vil sige, at du efter en planlagt tid med et særligt trommesignal, får besked om, at nu er rejsen til ende, og du derfor skal (!!!) vende hjem. Så her kommer disciplin og håndværk i spil.

memoMemo - er iPhones egen indbyggede diktafon. Nu kommer vi ud på gyngende grund - for som udgangspunkt anbefaler vi altid, at du lærer dig de magiske kraftsange fra mund-til-mund. Men tiden har også indhentet traditionerne, så derfor bruger jeg selv Memo, som "husker", når jeg skal lære nye sange - eller jeg har brug for at "gemme" en særlig kraftsang i mit private sangkatalog. HUSK at de magiske sange ikke tåler at blive udgivet på CD og voldlyttet til opvask og almindelig festivitas. De er HELLIGE, magiske sange til eget brug og rituelle formål! Basta!

weatherlive Weather Live - er egentlig bare "endnu" en vejrapp, men den er visuelt flot og giver mange gode informationer om vejret - og ud af de mange, mange vejrapps jeg gennem tiden har prøvet, er den ret heldig med sine forudsigelser! Man kan lære en del om vejret ved at kigge op på himlen - og det er fedt at opdage hvordan regn føles, inden det kommer og hvor kommer vinden fra?

evernoteEvernote - er den sidste app jeg vil anbefale. Og den handler egentlig ikke om natur, men det er min go-to yndlings digitale notesbog. Jeg har heri en notesbog om urter, om kurser, om opskrifter osv. osv. Det korte af det lange er, at hver gang jeg falder over noget på nettet, som jeg gerne vil gemme, bruger jeg app'en til at gemme i. Så har jeg altid det hele lige ved hånden og kan hurtigt lave en søgning om f.eks. brændenælde eller sagn om sommersolhverv.

Rigtig god fornøjelse. Og husk nu ind imellem også at "kigge op", for som sagt skal smartphonen gerne være et hjælpemiddel - et "magisk" værktøj til videre udforskning - ikke et skjold, som vi kan holde op mellem os og naturens kræfter. Har du selv anbefalinger af gode apps, som du bruger til naturarbejdet, så skriv dem gerne i kommentarfeltet herunder!!

" alt="" />

Fik du set?Tilmeld nyhedsbrev
Hver en solopgang - Nyt fra min Instagram
Gå mørket i møde

8 kommentarer

Maria Lisette
 

Velbekomme! Den er jeg også svært begejstret for! ?
Læs mere
Læs mindre
Marianne
 

Det var også det, jeg ville skrive! Har delt på FB
Læs mere
Læs mindre
Miri
 

Sejt ! Tak :)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Glad for at du kan li' det! Glæder mig til at høre dine erfaringer!
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Tusind tak! ❤️
Læs mere
Læs mindre
Merete
 

?tak for wiew ranger den er min mtb og jeg glade for
Læs mere
Læs mindre
Vivi Hejlesen
 

Dejligt med info om disse apps. Kan også foreslå en meget simpel app: Planets, der giver en enkel oversigt over planeternes og stjernetegnenes placering.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hej Vivi, ja den ser spændende ud, jeg tror den minder lidt om skyguide, måske lidt enklere sat op. Tak for tippet! kh Maria
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar