Nej tak til ”Lys og kærlighed”!Dette indlæg udspringer endnu en gang af en debat, som jeg har rodet mig ud i på Facebook;

For findes der et højere selv? Hvis der gør, så må det jo betyde, at der også findes et lavere selv. Og det tror jeg ikke på. Der er ikke nogen dele af mig, der er mere eller mindre værd end andre dele af mig.

Alle dele er lige vigtige, lige betydningsfulde for at kunne skabe et ”helt” mig. Når folk taler om ”lys og kærlighed” eller glorificerer de ”op-LYSTE”, understreger de jo kun den her hierarkiske, efterkristelige (selvom den er klædt i newage-kåber) verdensopfattelse af ”god og ond”, oppe og nede, lys og mørke. Himmel og Helvede. Som om at lys og kærlighed er bedre end mørke og smerte, mere værdigt... Det er selvfølgelig mere bekvemt. Dét er indlysende.

Jeg tror ikke, at der findes nogen højere, lysere, finere eller bedre version af mig selv. Der findes mig. Og jeg kan tage ansvar for mig selv og arbejde med min egen udvikling. I den udvikling kan jeg tilegne mig nye færdigheder, jeg kan endda opnå bedre relationer, både til mig selv, mit netværk og mine vejledere (læs: åndefæller). Men mine mørke, tunge og jordnære sider hylder jeg i lige så høj grad og byder dem velkommen som en agtet og æret del af mig selv.

De dystre, mørke sider i menneskers liv er tit mere besværlige og ukomfortable at have med at gøre, men det er jo netop der, at der er så stor mulighed for læring. For at finde modet til at være sammen med de ”grimme ting”. Jeg har selv fundet den største styrke i at tage masken af og sige højt ”jeg er bange”. For herefter at kunne lære at være sammen med den side. Den er ikke farlig længere. Men jeg kurerede det ikke ved "lys og kærlighed"!

Af frygt for at gentage mig selv, så tror jeg ikke på paradiset, jeg tror ikke på, at vi kommer ”et bedre sted” hen. Dermed ikke sagt, at jeg ikke tror på ”noget” efter døden. Jeg tror bare, at vi kommer et ”andet” sted hen. Med nye udfordringer og belæringer. Nye meninger med livet.

Jeg tror ikke på balance i livet, heller ikke mellem lys og mørke, jeg tror på ”helhed”, sammensmeltning, at være ”helet” og HEL. Jeg har sagt det før, men det tåler en gentagelse (Et opgør med "balance")! Nu er det jo heller ikke sådan, at der skal sidde nogen derude og tro, at jeg er sortseer, der traver rundt i triste tanker dagen lang. På ingen måde! Der er masser af lys og kærlighed i mit liv - men der er bare OGSÅ lys og kærlighed i mit liv. Og hver ting til sin tid.

Det skurer i ørerne på mig, når folk ønsker at opnå et højere, lysere og bedre selv, måske er det bare ordvalget, måske er den ønskede sindstilstand fin nok – men lad dog være med at tro du er mindre værd, når du bare er DIG (med alt dit) og ikke hænger oppe under lysekronen, smurt ind i ”lys og kærlighed”.

Og skulle du sidde og overveje det - så nej tak... Send ikke mere "lys og kærlighed". I'm allright...

Kommende kurser

Hverdagsshamanen 

Shamanens Vej - grundkursus

Urtevisdom - Tilbage til rødderne

Fik du set?Tilmeld nyhedsbrev

Kategorier

8 kommentarer

Gunilla
 

Interessant...! Og tankevækkende. Dog: skal vi så heller ikke ønske hinanden en god dag? Eller god jul? Eller god rejse? Og hvad er en god jul / dag / rejse? Det er naturligvis helheden vi skal stræbe efter og måske har du ret i, at vi ikke skal stræbe så meget efter den "gode" jul, for der af kommer skuffelserne.. Men.., synes du at vi skal favne de mørke sider i verden, sådan generelt? For så ved jeg ikke.. I hvert fald ikke, når det indebærer at folk skyder på hinanden f.eks. Eller når pigerskoler bliver jævnet med jorden (med indhold), så vil jeg have lov at råbe STOP! eller Lys og kærlighed! Men selvfølgelig skal der være mørke for at der kan være lys... Og hvis man virkelig elsker, må man tage det hele med. Men hvis jeg er nede og i mørke gør det mig i hvert fald godt, hvis nogen ønsker mig lys og kærlighed. Og nu, hvor solen titter ind igennem vinduet gør det mig så uendelig godt! Men du har ret i, at der også skal være grå dage. Bare det ikke tager overhånd.. Så din aversion mod balance forstår jeg ikke helt.. (?) Men nu ved jeg jo ikke hvad det er du har været "udsat" for. ;-) Hvorom alting er, interessante betragtninger du kom med dér..!
Læs mere
Læs mindre
Miri
 

Tankevækkende og aldrig kedeligt at læse med her - jeg sender dig hermed IKKE lys og kærlighed, men så et fredags knus fyldt med varme :)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hehe, og det tager jeg imod med åbne arme! Jeg tror også bare, at det hele udspringer af, at jeg godt kan få lidt knopper, hvis folk går og drysser med deres "lys og kærlighed". Jeg vil sgu have lov til at have mit mørke med mig også! ;-)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

First things first: Nej, jeg synes ikke vi skal dyrke livets mørke sider. Men vi skal se dem i øjnene, når de popper op til overfladen fra tid til anden, uden bare at drysse "lys og kærlighed" over og så tro, at vi ikke behøver at tage ansvar for vores følelser. Og det er klart, at sådan nogle vanvidshandlinger som du nævner, kan få enhver ned i kulkælderen - og der skal man ikke bruge for meget tid. Som en skrev om igår på facebook - nogle mennesker har tendens til at gemme sig i lyset, for at undgå at se på mørket. Og ja, der kan du selvfølgelig godt pege tilbage på det med balancen, men jeg tænker stadig mere på det, som harmoni. Og jo, du må ønske mig alle de gode ting du vil, der er bare en slags indforstået, frelst "la la-hed" i "light and love". Kærlighed er da den største kraft i verden, og vi skal have masser af den, over det hele, men jeg vil bare gerne selv bestemme, hvornår jeg får den! ;-)
Læs mere
Læs mindre
Tara
 

Fint indlæg. Du har smagen af den store ligevægt. Men du mangler indsigten om hvad "mig/jeg" er. Det kan læres, men det kræver åbenhed overfor at virkeligheden måske er anderledes end det du tror på lige i øjeblikket. Med masser af knus, lys og kærlighed.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Tara, Velkommen til - ét jeg ved er, at jeg altid kun kan forholde mig til min egen opfattelse at tingene her og nu. Hvad sandheden er for andre, det er ikke så vigtigt for mig. Bare de ikke skal tvinge den ned over hovedet på mig. Og ja, jeg mener stadig at "lys og kærlighed" er en sovepude. Mange hilsener Maria
Læs mere
Læs mindre
Tara
 

Kære Maria Lisette. Det kan godt betale sig at kende sindets virkelighed, som er to skridt videre end at kunne holde balancen i både smerte og behag. Hvad sandheden er for andre, er meget vigtig for mig, men hvad bevidsthedens virkelighed egentlig er, interesserer mig mest! Medium dosis love & light
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

;) Det tror jeg er alt for abstrakt for mig. Jeg er ret jordnær.... ;-) KH Maria
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar