“Hvad er det egentlig du laver?”

Det spørgsmål møder jeg ofte, når snakken rundt om frokostbordet ind i mellem lander på de mere dybe emner, som f.eks. det der med spiritualitet, tro eller eksistentialisme (her må jeg så lige indføje, at “ofte” måske så nok er en let overdrivelse, for det meste af tiden snakker vi om kage eller om amerikanske tv-serier)…

Men ja, når det så sker, så er det faktisk ret tit svært for mig at forklare. For jeg “laver” jo ikke noget. Det er mere sådan som jeg opfatter verden og livet omkring mig. Forståelsen af at alting er besjælet. At Jorden under mine fødder bærer mig hver dag. At den høje, gamle Birk i min have kan give sit besyv med, når jeg beder om hendes råd. Vi kalder det shamanisme, fordi vi mangler et bedre ord.

“Du er sgu’ mærkelig” – er som regel så den næste kommentar. Og ja, det er jeg sgu’ nok. Men jeg trives med det. For det gør mig hel. Nogen gange får jeg dog også andre mere interesserede spørgsmål, som “hvorfor, hvordan og hvor jeg kan læse om det?” – og så er det jo, at det er ret så smukt, at jeg kan henvise direkte til hestens mule.

For min egen lærdom har jeg i høj grad erhvervet mig gennem kurser og personlige stævnemøder med skovens væsner, men der findes en bog, der så ganske fint lukker mysteriet op, side for side, og giver konkrete anvisninger til de første skridt, som man kan tage på vej ud af Midgaard. Til udmarken hvor alfer og jætter regerer.

Der er hjælp at hente til at fejre de gamle sol-højtider, solhvervsfesterne. Til hvordan du skaber rammerne for dine egne first encounters med den verden, der ligger lige uden for dit vindue, men som du måske aldrig rigtig har mødt. Det er selvfølgelig i Jorden Synger – Naturens kraft og nordiske rødder af Annette Høst.

Den hjælper dig på vej til at lære om den trosverden, der formede livet for vores forfædre og -mødre. Om hvordan man gør det anvendeligt i vores hverdag. Og om hvordan man stikker tæerne ned i mulden og mærke livet på en helt ny måde. Og den hjælper dig  til at lære om Valborgsaften eller Allehelgen eller mange af andre gamle traditioner, vi for længst har glemt eller aldrig har lært at kende.

Jeg tager den stadig selv frem nu og da, når jeg lige har brug for en retning på et spørgsmål eller hjælp til at finde ny litteratur, for der er den mest formidable litteraturliste indeholdende så mange titler inden for emner som tro, tradition, nordiske myter, indianske og sibiriske traditioner, naturmøder og kloge mænd og koner.

Den har 9 år på bagen i år, men den er netop blevet genudgivet, så den kan komme ud og virke hos os der alle vandrer som børn af Jorden med længslen i hjertet og solskin i øjet…

Så vil du vide hvad jeg “laver” – så har du her en håndbog for urtespirer, kloge frøkener og unge herre, modne æbler og krogede træer!

8799762903

Den kan bl.a. købes hos Arnold Busck og Bog & Mystik

Annette Høst kan du læse meget mere om på hendes egen website.

Min skovmor, Annette...

Min skovmor, Annette…