Udesidning for begyndere - en boganmeldelse

Udesidningsfoto-1440x1018-1-600x648

Magisk arbejde i skoven

- det har Anja Dalby kaldt sin fine, lille e-bog om udesidning for begyndere.

Om bogen skriver Anja selv:

"At lave magisk arbejde i skoven handler også om, hvordan du kommer i tættere kontakt med naturen. Og dermed dig selv! Hvordan du bruger din intuition, og hvordan du kan komme i kontakt med den naturlige kraft i dig og bruge dit mod som en drivkraft fremad i dit liv."

Jeg har haft fornøjelsen af at læse bogen og komme med mine tanker omkring Anjas foreløbige bidrag til den efterhånden voksende mængde af litteratur om naturens kraft og dens evne til at hjælpe os i vores personlige rejse, hvad enten det er som terapeutisk redskab eller som en åndelig ressource til forbindelse og selvforståelse.

E-bogen har en overskuelig længde på ca. 28 sider, som er fyldt med tips og gode råd til hvordan du kan forberede dig til din første udesidning - og påmindelser til os der allerede har mange af dem i bagagen.

For at bruge Anjas egne ord, så er en udesidning det samme som et vision quest - en visionssøgning. Ifølge den gamle nordiske tradition, sidder man ude fra solnedgang til solopgang for inspiration, kraft eller vejleding.

Og det er præcis det samme vi kan lave en udesidning for i dag.

I e-bogen får du også fine anbefalinger til en hverdag i tættere kontakt til naturen - noget mange af os længes efter i dagligdagen. Du kan bl.a. høre om jordforbindelse, træernes omsorg og opmærksomheden mod naturens væsen.

Der er en god beskrivelse af vigtigheden af dit "ærinde" - din hensigt med udesidningen, og hvordan du formulerer dit spørgsmål og arbejder med svaret fra skoven efterfølgende.

Hun beskriver også fint rationalet i frygten, som kan fungerer som en åbnende faktor, når vi sidder alene ude i mørket, men også hvordan vi undervejs i udesidningen kan møde forskellige af skovens dyr.

dreamstime_l_170869489.jpg

Og her giver Anja desuden en oversigt over de mest almindelige, danske dyr, og hvordan de traditionelt set er tolket i en "terapeutisk" forståelse - og her kommer vi måske til det eneste sted, hvor jeg er uenig med hende.

Jeg forstår, hvor hun vil hen i forhold til at give læseren et anker i forhold til det første "spirituelle" møde med dyrene, men for mig personligt kommer disse fortolkninger til at sætte barrierer op mellem mig og det inderlige møde med Underet - dyreånden i fysisk form.

Netop fordi at det for mig er vigtigere, hvad dyret selv fortæller mig - eller har af budskaber til mig - og det skal ikke syltes ind i en kulturel tolkning eller kontekst.

Så det er en holdningssag - og ødelægger bestemt ikke resten af min oplevelse med bogen. Jeg er især glad for de små håndgribe anvisninger, som kan være vigtige undervejs i natten. Som f.eks. at undlade parfume og kraftigt duftende vaskemiddel som afholder os fra at træde helt ind i naturens rum.

Og bogens fine hjælp til rammen for både forberedelse og afvikling vil også være en stor hjælp i planlægningen af din første udesidning. Jeg ville dog måske tilføje (hvis nogen spurgte mig ;-) vigtigheden af at have et vidne - en makker der fører dig ud i natten og henter dig igen om morgenen, ikke mindst for at lytte og bevidne din nats oplevelser og din transformation.

Jeg ville også have nydt lidt mere fokus på ånderne, som for mig personligt har en stor vægt i løbet af en udesining. Men jeg har hørt fra Anja, at der er lagt i ovnen til en længere version - så her en opfordring om lidt flere beskrivende lag af skytsånder og kraftdyrs betydning for nattens visioner.

Men alt i alt lukker jeg bogen med inspiration i hjertet og lyst til at planlægge min næste udesidning. Så tak Anja for dit bidrag - jeg glæder mig til at læse den udvidede version!

Pris 99,- 
Bogen kan købes her: Magisk arbejde i skoven - udesidning for begyndere

Kategorier

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar