Jeg har selv et ansvar...

FullSizeRenderI morges kl. 5.48 trådte vi over tærsklen til det nye solår. Igår fejrede jeg vintersolhvervet både alene i skoven og sammen med gode venner i natten. Turen i skoven var som altid, kraftfuld og stærk. Budskaberne kommer så tydeligt igennem, og jeg må atter forundres over den kæmpe ressource som er så tilgængelig, men som så mange har glemt. For mig handlede skovens belæringerne i den grad om det personlige og det menneskelige ansvar. For et par dage siden læste jeg artiklen, med den lidt klichéramte titel "Vær den forandring, du ønsker at se i verden" af Signe Wenneberg og Mickey Gjerris, begge fra Etisk Råd. Artiklen handler mest om "the state of the union" - om hvordan verden er ved at falde fra hinanden, og de eneste der kan redde den, er os selv. True that. Men det der ramte mig mest, var i artiklens sidste del, hvor forfatterne opfordrer "os" til at blive ved med at fortælle "den gode historie". Historierne om de valg vi træffer, der løfter os ud af forbrugsfælden. Om livet på landet, i byhaverne. På byttemarkedet. Der er brug for de gode historier. Dem der løfter og inspirerer os. Som små satellitter kan vi sende de gode historier ud fra vores egen kilde og måske forandre en andens verden. Og her er de sociale medier et fantastisk redskab. Vi bruger dem alle 1000 gange om dagen. Lad os fylde dem med gode historier om valg der støtter vores verden. Der støtter og ændre den kollisionskurs vi på vej ad. Igår læste jeg om en Instagram-brugers personlige hensigt med at forvandle de sociale medier til en social mission. Lad os gøre det! Lad os bruge værktøjet til at vise et andet liv end 'den nye bil, den dyre ferie og forbrugsfesten'. Ikke for at dunke hinanden oven i hovedet med "det rigtige liv", men for at inspirere hinanden til at træffe valg der ikke føles som ofre, men som giver helhjertet mening for "en bedre verden". Og det var det skoven fortalte mig. Bliv ved med at fortælle dem de gode historier. Lær dem om naturens kraft og sidst, men ikke mindst viste Rådyr mig om alvoren i det hele. Om det personlige og menneskelige ansvar i at handle. Og som en af deltagerne ved aftenens solhvervsfejring igår understregede, så er ord ingenting værd, hvis ikke de følges op af handling. Med det går jeg ind i det nye år. Kliché eller ej. "Be the change, you wish to see in the world"

Længslen efter urtid...
Under den røde måne

10 kommentarer

Claus Gajhede
 

Jeg var i skoven fra kl. 2100 til 0400. Vindregn, som Anette Høst skrev er meget godt beskrevet. Smukt og vildt her ude på nordvestkysten og fantastisk at genopstå til en smuk stille dag med de smukkeste lysende skyformationer mod øst. Hvad natten bragte er opfattende og bliver ved mit hjerte. Det har vist mig vejen i det nye år. En god start på et nyt solår. Ha det godt derude og husk at ære alt det der er, med respekt.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Lyder som en dejlig nat Claus! :-) Alt godt til dig også!
Læs mere
Læs mindre
Birgitte B
 

Mit nye år begyndte 1. søndag i Advent. Da jeg er kristen fejrede jeg nytåret i kirken den dag. Et nyt år - om det er advent, solhverv eller nytår d. 31/12 - er jo altid en god grund til at stoppe op og tænke sig lidt om. Om hvor livet er på vej hen og om ens egen rolle i det. Jeg synes det lyder som en god plan med de gode historier. Kh. Birgitte
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Lyder hyggeligt! Vores lokale præst er en god veninde og hun sørger altid for meget aktivitet i menigheden, og det er virkelig noget der holder et lille lokalsamfund sammen. Heldigvis er der også plads til at vi "frafaldne" kan komme med for hyggens skyld... :-) Ja, jeg kan mærke at det med de gode historier satte noget i gang i mig. Kram - og glædelig højtid!
Læs mere
Læs mindre
mlrytter
 

Hvor er det fint skrevet. Som altid Maria :-) Jeg forstår ikke altid hvad du skriver. Eller jo, jeg forstår det jo godt, men jeg er ikke samme sted. Men det betyder ikke jeg ikke følger det. Jeg kan rigtig godt lide at det er de gode historier der opfordres til. Det er så nemt at give op på forhånd, hvis de gode historier fremhæves med en løftet pegefinger. Jeg mener bestemt ikke du plejer at gøre det, men 'det gode og rigtige liv' kan i min optik være rigtig svært at leve op til. Stoppe forbrugsfesten- ja tak til endnu mere focus på det, uden jeg samtidig vil have dårlig samvittighed når jeg køber nyt. Idag har jeg købt en gynge til mine to små sådan en ældre dag med træsider og tov, og som skal hænge i stuen. Jeg gav 100 krfor den via re-shopper, og jeg var så vidt vides den 4. ejer af den. Rigtig god aften og nyt år til dig. Kh Maria. (meremaria.dk)
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Maria, Tak for dine tanker. Jeg er helt enig - og ind i mellem kan jeg også fyldes af dårlig samvittighed over al det jeg ikke selv når, når jeg ser hvad alle andre tilsyneladende "når" i de helt perfekte omgivelser. Men jeg tror alligevel at det er så vigtigt, at vi i denne tid af uduelige regeringer, klima- og sociale kriser holder hovedet højt (og hjertet varmt!) - og bliver ved med at dele håbet og troen på at verden kan forandres, og at verden også er fuld af skønhed og kærlighed og fantastiske oplevelser!! Kh. Maria PS: Fedt med reshopper, den kender jeg ikke den side.
Læs mere
Læs mindre
Laila
 

Kære Maria Jeg læser tit dine opslag her på bloggen og på facebook. Og jeg bliver så inspireret af dig. Tak. Jeg føler, din energi er nær Jorden. Og det er et godt sted at være:) Jeg er enig med dig i det her opslag og vil give lidt tilbage til dig og alle her. Jeg har set en trailer til en film, der snart vil have præmiere on line over hele Jorden, på samme dag. Og den handler om os mennesker, tiden nu, om at stå sammen - og giver håb. Her er den og mange varme hilsner fra Laila: Ps: Den kan forstørres ved ikonet nederst i højre hjørne. https://www.findhorn.org/
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Kære Laila, Tusind tak for din søde kommentar! Det er dejligt at jeg kan være til gavn og glæde! :-) Og mange tak for delingen af linket! Jeg vil se den her i min påskeferie, og så skal jeg nok dele den videre ud på de sociale medier - det lyder som en vigtig film med et vigtigt budskab! kh Maria
Læs mere
Læs mindre
Pernille
 

Jeg står midt i en beslutningstid - skal-skal ikke, gøre noget meget nyt, der på den ene side vil være som at starte helt forfra ( igen-igen sagde normaden) men på den anden side vil bringe mig tættere på naturen, hvilket er lidt en gamechanger. Læser med her på dine sider, nogen gange indrømmet måske med bytravl distance, men i dag resonerede dine ord meget klart og berørte mig. Kliché og det hele. Jeg har sat dagen af til at være i ro med mine tanker om det nye år - men det føles som om jeg allerede har taget en beslutning, der bare skal have lov at boble op til overfladen. Glædeligt Solhverv.
Læs mere
Læs mindre
Maria Lisette
 

Hvor dejligt at det kunne inspirere dig! Jeg ønsker dig god vind med at tage de valg der vil nære dig på bedste vis! Glædeligt solhverv til dig også! kh
Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar