Vores ældste spirituelle tradition og magiske håndværk

Shamanisme har været - og ér brugt verden over til helbredelse, problemløsning og til at opretholde balancen mellem mennesker og naturen.

På kurset bliver du indført i de grundlæggende shamanistiske principper og metoder, der er fælles for de fleste shamanistiske kulturer på jorden.

Også Norden har en gammel shamantradition. De fleste af os har, som mennesker, alle evnen til at praktisere shamanisme.

I cirklen deler vi vores oplevelser og lærer, hvordan vi kan forstå dem på shamanistisk vis. Vi vil se på etikken og ansvaret i shamanens arbejde og du vil lære, hvordan shamanistisk praksis kan bringe glæde og kraft til din egen hverdag.

Læs mere om shamanisme i Jonathan Horwitzs artikel Alt liv er forbundet eller her på siden

Mysterie

Kernen i kurset er den shamanistiske rejse til åndernes verden. Der, i den anden virkelighed, kan du møde vores åndehjælpere og skytsånder og hente kraft og indsigt til dig selv og andre.  

Natur

Gennem øvelser og cirkelarbejde forbinder vi os med Naturens åndelige side, og du bliver indført i det grundlæggende shamanistisk arbejde som kan bruges både til trommerejser og spirituelt arbejde i naturen.

Håndværk

Du vil lære, hvordan tromme, sang, dans og ritualets ramme kan hjælpe dig med at skifte til en ændret, shamanistisk bevidsthed så du kan gå på opdagelse i åndeverdenen.

Praktiske oplysninger

Bemærk at kurset er undervisning i shamanistisk praksis, færdigheder og spiritualitet. Der er ikke tale om behandlingsterapi. Det forventes deltagelse i hele kursets varighed af hensyn til kursets indhold og gruppens dynamik.

Grundkurset foregår indendørs for at skabe ro og fokuseret energi til det intensive kursusindhold.
Der er ikke inkluderet overnatning, men der kan arrangeres overnatningsmuligheder på kursusstedet. Kontakt info@hyldemorshave.dk ved behov. Overnatning koster 125,- pr. nat og man sørger selv for morgen- og aftensmad.

Sted: Eagleroad, Krogdalsvej 10, 8660 Skanderborg

17. - 19. november 2023, (fredag kl. 18-21, lørdag kl. 10-17 og søndag kl. 9.30-17).

Dørerne åbner 1 time før start.

Pris: 4600,- inkl. moms (evt. i 7 månedlige rater á 665,- eller 11 rater á 429,-)

Der er i prisen inkluderet vegetarisk frokost samt te/kaffe og snacks

Vedr. venteliste: For optagelse på venteliste, betales 600 kr. Bliver der plads på ventelisten, modregnes de 600 kr. fra normalprisen. Bliver der ikke plads, kan beløbet tilbagebetales eller overflyttes til et kommende grundkursus. Ved overflytning bortfalder muligheden for tilbagebetaling.

 • Hyldemors Have

  “Tusind tak for en så inspirerende weekend. Hvor er du bare en dygtig, fokuseret, nærværende og engageret formidler. Synes virkelig du kom omkring så imponerende meget stof på en så fin og jordnær måde (og med god sans for humor)! Elsker din meget 'menneskelige' tilgang. Er så glad for alt det jeg har lært.”

  Deltager, 2021

 • Hyldemors Have

  “Det har været et utrolig spændende, nærværende og bevidsthedsudvidende kursus. Jeg har igennem livet beskæftiget mig en del med spirituelle filosofier, med dette kursus fik jeg bundet en perfekt krans fra vores nordiske Naturtro til de universelle altruistiske livsformer.”

  Deltager, 2022

 • Hyldemors Have

  “Jeg er vild med din tilgang til shamanisme og til din måde at formidle. Dejligt at mærke din dybe respekt og din humor smelte sammen. Også dejligt at mærke den måde du integrerer shamanismen med hverdagen.”

 • Hyldemors Have

  “Det var utrolig inspirerende for mig, og jeg fik nogle meget dejlige spirituelle oplevelser! Du er en dygtig underviser med en enorm og solid viden, som du formidler på en meget klar måde. Kvaliteter som jeg sætter stor pris på. Jeg kan godt lide din praktiske nede-på-jorden tilgang til shamanismen, der vidner om, at det hele for dig ikke bare er en flimsy ting, der finder sted i 'de øvre luftlag' og er new-age smart. Der er sund fornuft og god jordforbindelse inde i billedet, og det er væsentligt for mig. Du forholder dig til det historiske aspekt også - hvad man ved og ikke ved om shamanistisk praksis i norden - og andre steder. Det kan jeg som historieinteresseret også rigtig godt lide.”

 • Hyldemors Have

  “Jeg har efter kurset, haft nogle fantastiske oplevelser som har givet mig svar så dybe og helende, at jeg har fløjet igennem de sidste par måneder. Med dit kursus, er jeg blevet så bevidst om, hvor tæt jeg altid har været på denne måde at tænke på, og jeg føler mig så fortrolig med at være i den verden (og de andre😊), at det er helt retfærdigt at sige, at jeg er kommet hjem.”

 • Hyldemors Have

  “Helt igennem fantastisk oplevelse på shamanistisk grundkursus. Maria Lisette er meget respektfuld og grundig og er et bundløst bæger af viden om naturen og dets vidundere… Tak for rejsen.”

 • Hyldemors Have

  “Det er ret fantastisk, at man kan tage hjem fra en weekend i selskab med ånder (samt dejlige mennesker) og så føle sig mere grounded, end man har gjort længe. Jeg havde forventet at føle det grænseoverskridende, men tværtimod føltes det befriende jordnært.”

 • Hyldemors Have

  “Sikke en rejse – stor oplevelse. Kan godt lide din både alvorlige, uhøjtidelige, ærlige og humoristiske måde at undervise på, du skaber en meget tillidsfuld atmosfære.”

 • Hyldemors Have

  “Jeg har haft en fantastisk weekend og jeg har en følelse af, at tingene for første gang giver en mening og dermed en lettelse.”

 • Hyldemors Have

  “Hvor var det berigende på et meget dybt - som i underjordisk - plan :-)”

  Journalist

 • Hyldemors Have

  “Det var en rigtig dejlig og interessant oplevelse at få muligheden for at opleve dig "live" dele dine erfaringer og visdom om, hvad shamanisme er, i en tryg ramme med oplevelsen af, at du rummer så meget viden og autencitet. Du er en fantastisk formidler og noget helt særligt der vækker den indre energi og nysgerrighed på flere planer.”

 • Hyldemors Have

  “Marias viden er uudtømmelig. Der er i den grad vægt bag hendes viden, visdom og formidlingsmetoder. Maria får med alvor, humor og standhaftighed ført sine kursister trygt ind i den shamanistiske verden. Afskygget af Marias evner og viden giver hun en klar og selekteret viden fra sig, så man som kursist går fra kurset med følelsen af at være grundlæggende helt ajour med, hvad Shamanisme ’er’ og ’kan’. Kurset ser jeg kan bruges til egen selvudvikling, til videreudvikling/uddannelse af shamanistiske teknikker, indfrielse af nysgerrighed og/eller få en indsigt i, hvad naturen og dens usynlige krafter kan byde ind med og dermed stille ændre hverdagens trummerum.”

  Deltager, 2021

 • Hyldemors Have

  “Det var en kæmpe oplevelse at deltage på dit kursus. Jeg følte mig meget tryg med dig som underviser, jeg følte, du var meget grundfæstet i din fortolkning af shamanismen.”

  Deltager, 2021

 • Hyldemors Have

  “Tak for fantastisk intro til noget, der er helt nyt og alligevel så gammelt, så man bliver helt rørt, fordi man “kender” det. Den følelse af "at vende hjem”, den er simpelthen for vild. Tak for at dele ud af din viden og erfaring på en sjov og uhøjtidelig måde, så man føler sig mindre klodset og uvidende.

  En af de ting der gjorde størst indtryk, var da du behandlede en af de andre deltagere. At se en cirkel af kvinder, støtte en kvinde i at hjælpe en kvinde - det fyldte mig med ærefrygt og denne urgamle følelse af at have været med til det 1000 gange før.”

  Deltager, 2023

underviser
Maria Lisette Jacobsen 

 • Kendt fra DR2's "Hedningen, Heksen og Hyldemor"
 • 20 års erfaring med nordisk shamanistisk arbejde
 • En bred viden om praktisk, medicinsk og magisk arbejde med lægeplanter
 • En dyb og solid jordforbindelse
 • En ligefrem og ”nede-på-jorden” undervisningsform
 • En baggrund inden for arkæologi samt nordisk tro og tradition

Maria Lisette Jacobsen har i en lang årrække assisteret Annette Høst (Scandinavian Center for Shamanic Studies) på hendes kurser. 

Vil du læse mere om Maria og hendes arbejde, kan du besøge Hyldemors Have.

KJ4A1154-kopi