Maria Lisette Jacobsen

Maria Lisette Jacobsen (f. 1980) er uddannet arkæolog og kvinden bag Hyldemors Have. Hun går ofte under navnet ”Hyldemor”, men kalder sig hverken shaman eller heks. Ifølge hende selv er hun, hvad de fleste nok ville kalde en moderne ”klog kone”.

I sit smukke telt i Hesede Skov ved det gamle Gisselfeld Kloster i Haslev, bruger hun de gamle, hellige folks universelle metoder og magiske håndværk, når hun underviser i shamanistisk praksis, naturarbejde og plantelære, både til magisk og medicinsk brug.

Her arbejder hun for at hjælpe mennesker tilbage til naturens kraft og et enklere liv tættere forbundet med den jord, som vi alle sammen lever på hver eneste dag. Hun har i over 17 år arbejdet med shamanisme, naturspiritualitet og naturmedicin på et jordnært og praktisk plan med udgangspunkt i de gamle nordiske traditioner.

På siden kan du læse om – og slå følge med hende, når hun deler ud af sine erfaringer med planterne. Om livet i al sin almindelighed. Om det naturnære verdenssyn og om hvorfor en besjælet verden er porten til et jordnært liv i tæt forbindelse med livets store kredsløb.

Vil du læse mere om hendes baggrund, så klik dig videre til

Kvinden i skoven – om shamanismen

Kvinden i haven – om planterne


Om teltet Elverhøj

I bunden af Hyldemors Have blev der i sommeren ’18 rejst en høj på gloende pæle. Vi har givet teltet navnet Elverhøj – både for at trække tråde til det lokale sagn om elverfolket på Stevns – og ikke mindst fordi teltet netop danner rammen om et brændende ønske om at være med til at genfortrylle verden.

Teltet er nu flyttet med til Hesede Skov.

Teltet er et såkaldt ”Lotus Belle” telt og altså hverken en mongolsk yurt eller en nordamerikansk tipi. Indvendigt er der fuld ståhøjde, og teltet måler 5 diameter, så vi kan nemt sidde 15 mennesker og fint ligge 12 (f.eks. under trommerejser).

Der er brændeovn og teltet er sat på en hævet træterrasse, hvilket giver os mulighed for at bruge teltet langt ind i de kolde måneder.

Kontakt:
T: +45 23 95 05 43
@: info@hyldemorshave.dk

Som underviser kan jeg tilbyde dig

  • 17 års erfaring med nordisk shamanistisk arbejde
  • En bred viden om praktisk, medicinsk og magisk arbejde med lægeplanter
  • En dyb og solid jordforbindelse
  • En ligefrem og ”nede-på-jorden” undervisningsform
  • En baggrund inden for arkæologi samt nordisk tro og tradition