Blog

På røgens vinger...

FullSizeRender
Om brug af rituel røgelse i moderne og oprindelige kulturtraditioner.
At afbrænde røgelse er en traditionel måde at få adgang til planternes sjæl og kraft på, når vi ønsker at drage nytte af dem til spirituel, rituel og magisk brug.
Annette Høst og Maria Lisette Jacobsen 2022 ©

Læs mere…

Historien om "man" - eller Rejsen mod sig selv

Hyldemors_Have_0272

31. oktober 2019 lukkede jeg en bog.

En bog der handlede om at prøve at passe ind i en historie, som samfundet har skrevet om "man".


Man
skal have en uddannelse. Man skal have et godt job. Man skal bruge halvdelen af sit liv på at lade sig fragte til og fra det gode job.

Man skal have et hus. Helst på den rigtige adresse. Med møbler fra bladene. Uanset om de er retro second hand eller dyrt design.

Man skal have en familie. Man skal have børn. De skal gå i de rigtige skoler. Man skal rejse på…

Læs mere…

Staven og sejden

For tiden driver længslen efter den nordiske visdom som løbeild i de spirituelle kredse

Det er glædeligt, at så mange efterhånden får øjnene op for al den kraft der ligger i vores egne bakker og dale. Og indsigten i, at vi ikke behøver at søge ud - eller op - for at finde livsvejledning og mening med det hele.

Ord som "nordisk" eller "vølve" er blevet varme kartofler, når noget skal sælges - og lad os glædes sammen, men huske at gå til kilden og forholde os lidt kritisk, når vi selv vil gå i l…

Læs mere…

Udesidning for begyndere - en boganmeldelse

Udesidningsfoto-1440x1018-1-600x648

Magisk arbejde i skoven

- det har Anja Dalby kaldt sin fine, lille e-bog om udesidning for begyndere.

Om bogen skriver Anja selv:

"At lave magisk arbejde i skoven handler også om, hvordan du kommer i tættere kontakt med naturen. Og dermed dig selv! Hvordan du bruger din intuition, og hvordan du kan komme i kontakt med den naturlige kraft i dig og bruge dit mod som en drivkraft fremad i dit liv."

Jeg har haft fornøjelsen af at læse bogen og komme med mine tanker omkring Anjas foreløbige bidra…

Læs mere…

Hyldemor anbefaler...

Hyldemorshave_0206-600x400

"Hvilke bøger kan du anbefale?"

Det er et af de spørgsmål som lander i min indbakke flere gange om ugen.

Og det gælder både for bøger om shamanisme, urter eller trolddomskunst. Og nu har jeg så endelig fået sat mig til tasterne for at lave en samlet oversigt over de bøger, som jeg selv har haft mest glæde af gennem tiden.

Jeg har valgt at opdele artiklen i to dele, så den ene halvdel beskæftiger sig med bøger om arbejdet med planterne og det anden halvdel om det mere magiske og spirituelle ar…

Læs mere…

Har du (også) for faste overbevisninger!?



(Det her indlæg startede egentlig ud som en Instagram-post, men jeg kunne godt se, at ordene hurtigt løb fra mig. Så i stedet får I det som et blogindlæg).

VEGAN Vegan: The Cookbook af Jean-Christian Jury

Jeg har generelt den indstilling til livet, at hvis der er noget, som vi har nogle alt for faste og urokkelige overbevisninger omkring, så er det nok meget sundt at stikke lidt til dem. 

En af mine personlige af slagsen er, at jeg er fuldt overbevist om, at vi som mennesker på jorden har brug for næ…

Læs mere…

Husapotekets hemmeligheder

dreamstime_l_122877952

En vinter uden snue? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men her får du Hyldemors bedste råd mod snotnæser, influenza og de evigt, tilbagevendende forkølelser!

Artiklen er lang - jeg har meget på hjertet. Men når du har læst den,  er du klar til at gå i kødet på efterårs- og vintersæsonens kedelige sidevogn, forkølelsesepidemierne og folkesygdommen snot. De fleste råd har jeg gennemafprøvet, og opskrifterne er som oftest let tilgængelige for både småbørnsforældre og garvede køkkenhekse…

Læs mere…

En håndfuld hyldebær slår dig ikke ihjel!

dreamstime_m_76907281

Men det kan godt være, at du begynder at brække dig, for du skal omgås Hyldemor med både respekt og omtanke…

Jeg bliver tit mødt med misforståelsen om, at hyldebær er frygteligt giftige. Folk kan faktisk blive vildt ophidsede, når jeg anbefaler tinktur af rå hyldebær i mine videoer. Men som alt andet bunder frygten i manglende oplysning og misforståede budskaber. Hyld er en fantastisk plante - og en afsindig stærk plantefælle. Jeg har derfor skrevet denne artikel for at råde bod på misinformati…

Læs mere…

Fejring af det første blod



At fejre den unge piges første blødning hører bestemt ikke vores vestlige kultur til. Det er i hvert fald ganske sjældent, at jeg har hørt det fremhævet som noget andet end besværligt og måske endda en smule skamfuldt.

Men i mit arbejde med shamanisme og kredsløbets kraft, har jeg flere gange haft mulighed for at arbejde med denne, den første af kvindelivets overgange og synliggørelsen og ikke mindst fejringen af at gå fra barn ind i det spirende ungdomsliv. Og hvorfor er det nu så vigtigt at mar…

Læs mere…

Helbredelsestrappen

69DB5DFE-B960-4AC5-BB94-9C740D0F8A75

I dette indlæg vil jeg præsentere dig for en af mine egne urtelærere, den amerikanske herbalist Susun Weeds Six steps of healing – eller det jeg har oversat til dansk, som "Helbredelsestrappen".

Det handler kort fortalt om den helbredelsesvej, som du kan tage for at nære og støtte din krop bedst muligt i rejsen mod helhed; helbredelse og et sundere liv. Og det uanset om det er en stor eller mindre lidelse du arbejder med. Det har personligt har været en så revolutionerende indsigt for mig, at j…

Læs mere…

Kategorier